Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns i veïnes de Riba-roja van reciclar 28.317 quilos de roba usada durant el primer semestre de 2020


La lluita contra el Covid-19 ha tingut conseqüències també en el reciclatge de roba usada. La necessitat de seguir els protocols sanitaris i garantir la seguretat de treballadors, clients i voluntaris obliguà a clausurar, durant el “estat d'alarma”, els 13 contenidors de Koopera Càritas distribuïts en nucli urbà i urbanitzacions, a fi d'evitar la manipulació dels mateixos i evitar desbordaments.

No obstant això, la ciutadania ha continuat contribuint amb donacions, la qual cosa ha permés arrepelgar 28.317 quilos de roba de gener a juny de 2020. El mes de març, en ple “estat d'alarma”, es van arreplegar 3.094 quilos, xifra que es va duplicar amb els 7.062 quilos del mes de maig.

En 2019 es va comptabilitzar el millor registre fins hui amb 93.744 quilos de roba, complint així un dels objectius mediambientals de l'Ajuntament de Riba-roja. Aquesta xifra ja va suposar un increment de 11.301 quilos respecte a 2018 i va situar a Riba-roja de Túria entre els municipis que més quilos de roba per habitant reciclen de tota la província de València.

Recordem que aquest projecte es conforma sobre la base de dos objectius fonamentals: el primer, de tipus social, que consisteix en la creació d'ocupació estable especialment per als col·lectius vulnerables i el segon és ecològic, ja que aquesta reducció de les emissions de diòxid de carboni suposa un benefici mediambiental.

Aquests punts de recollida selectiva en Riba-roja estan situats en Carretera València encreuament amb Carrer Projecte 17; Carretera Vilamarxant encreuament amb Carrer Generalitat;  Carrer Capellà Teresí; Avinguda del Túria 10 Urb. Entrenaranjos; Carrer Cronista Cerveró encreuament amb Isabel la Catòlica; Avinguda de la Pau 74; Carrer l'Alcoià; Carrer Doctor Fleming encreuament amb Carrer Luis Vives;  Avinguda de la Pau 74;  Masia de Traver, Esla s/n; Carrer Joaquín Rodrigo encreuament amb Avinguda dels Tarongers, Urbanicación La Reva; Carrer Pobla de Vallbona 11; Carrer Major encreuament amb Carrer Lepant; Ecoparc Carretera Riba-roja-Loriguilla CV-374 P.I. 63 Parcel·la 40.

Koopera ha demanat de nou la col·laboració de la ciutadania com ja ho va fer a començament de la pandèmia el mes de març passat. Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries han adaptat les mesures necessàries per a vetlar per la seguretat de clients, treballadors, voluntaris i col·laboradors. No obstant això, sol·liciten a la població que en aquesta època es reduïsca la donació de roba, a fi de minimitzar els riscos amb el tractament i manipulat d'aquesta.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït la col·laboració ciutadana “especialment en aquest temps de pandèmia on hem de ser més responsables si cap, minimitzant riscos per a tots els actors que participen d'aquest procés i ha destacat “la importància de reciclar el residu tèxtil per a donar una segona vida a les peces i evitar la contaminació ambiental, un gest –assegura- que tornarem a fer en breu amb assiduïtat”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon