Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Commemoració a L'Eliana del Dia Mundial de l'Alzheimer

 L'Ajuntament renova el seu compromís contra la malaltia a una setmana en la qual no podrà celebrar els tradicionals actes per a majors a causa de la pandèmia.

Aquest dilluns, 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer. Cada any la Regidoria de Polítiques Socials commemora aquesta data amb diversos actes dedicats a les persones majors de la localitat amb l'objectiu de reivindicar una major visibilització d'aquesta malaltia i la seua prevenció. 

En el dia en què hem conegut que Espanya és un dels països amb major proporció d'afectats entre majors de 60 anys, 800.000 en total, i que la seua prevalença es duplicarà en dues dècades segons la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), l'Eliana no ha volgut deixar passar l'oportunitat per a cridar l'atenció sobre aquesta patologia i renovar el seu compromís amb els qui la pateixen.

A causa de la pandèmia de Covid-19 que estem travessant, i que el públic al qual es dirigeixen les tradicionals activitats que organitza en aquesta setmana l'àrea de Polítiques Socials són les persones majors, les 6 residències de l'Eliana i el Centre de Dia han preparat un vídeo commemoratiu gravat en les seues pròpies instal·lacions per a celebrar aquesta efemèride.

L'alcalde, Salva Torrent, i l'edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, han rebut aquest matí a alguns usuaris del Centre de Dia Moncalet per a col·locar la pancarta que lluirà al balcó de l'Ajuntament durant tota aquesta setmana.

Valenzuela ha posat en valor la importància de continuar commemorant aquest dia, encara que siga en aquestes circumstàncies que limiten la nostra capacitat d'acció. “L'important és que els afectats i els seus familiars sàpien que l'Ajuntament de l'Eliana els fa costat com cada any, especialment en un context agreujat per l'actual crisi sanitària”, ha declarat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon