Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria i Granada uneixen la seua creativitat per a retre homenatge a la figura de Lorca

Llíria:

El Teatre de la Banda Primitiva de Llíria va acollir aquest dimarts nit, amb gran èxit de públic, l’espectacle ‘Muerto de Amor’. Este recital poètic teatralitzat amb música en directe va servir per a retre homenatge al poeta Federico García Lorca en l’aniversari del seu assassinat, el 18 d’agost del 1936.

L'Ajuntament de Llíria, per mig de Turisme Llíria, ha volgut posar en valor la figura del creador natzarí, i ho ha fet en cooperació amb Granada, Ciutat Creativa de la Literatura, dins de la Xarxa de Ciutats Cretives de la UNESCO.”Com a Ciutat Creativa ha sigut un honor unir la nostra música i el nostre art amb Granada, per a retre tribut al seu poeta. A més d’un creador de talla universal, Lorca simbolitza moltes vides truncades. Especialment d’aquells que com ell anhelaven la llibertat, l’educació i la cultura, i van perdre la vida en una guerra malvada. Hui continuem en deute amb totes aquelles persones, i amb tota la naturalitat, necessitem seguir amb este treball de reparació de la memòria històrica. Les famílies haurien de tindre als seus èssers volguts en llocs on puguen descansar en pau. En Llíria vam tindre més de 120 afusellats que encara estan dins de fosses comunes, i encara hi ha milers a tota Espanya. Les seues famílies mereixen tíndre-los en un lloc on puguen vindicar la seua memòria”, va comentar després de l’esdeveniment l’alcalde de Llíria Manuel Civera.

L’espectacle multicultural va estar protagonitzat per l’artista Elma Sambeat, veïna de Llíria, acompanyada pel pianista francés, Baptiste Bailly, l’actor argentí Jorge Affranchino i l’actriu finlandesa Anna Kurikka. Va ser, en paraules de la pròpia protagonista, “un viatge lliure i creatiu per la poesia de Lorca”: “ Estic molt agraïda a Llíria i Granada per l’acollida d’este projecte que uneix música, teatre i poesia. Lorca és un gran estímul creatiu per a tots nosaltres”, assegura Sambeat.

L'esdeveniment es va celebrar amb estricte compliment de totes les mesures sanitàries per part de tots els que van assistir per mig de la APP Llíria, i va ser oferit en directe pel canal de Youtube municipal. Ja es port veure online al següent enllaç:




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon