Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana s'uneix a la campanya per a evitar l'abandó de mascaretes en entorns naturals

• La iniciativa institucional porta el títol ‘Records inoblidables. La mascareta és per a tu, no per a la naturalesa’.

L'Ajuntament de l'Eliana s'ha adherit a la campanya ‘Records inoblidables. La mascareta és per a tu, no per a la naturalesa’ posada en marxa pel Govern d'Espanya en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). 

Es tracta d'una iniciativa destinada a promoure l'ús de mascaretes protectores i de sensibilitzar sobre els efectes de l'abandó de les mateixes en entorns naturals. Una mascareta higiènica, l'ús de la qual és indispensable previndre contagis de COVID-19, tarda entre 300 i 400 anys a degradar-se si, una vegada utilitzada, és abandonada en camps, boscos o platges. I, mentre desapareix, pot afectar de múltiples formes a la flora i fauna de l'entorn, a l'aigua i als sòls que conformen aqueix espai; o fins i tot acabar en la mar, unint-se als més de huit milions de tones de residus plàstics que s'aboquen anualment als oceans.

La campanya, en la qual també es recomana un consum responsable, apel·la a l'ús de mascaretes reutilitzables -d'especificació UNE 0065- enfront d'altres d'un sol ús i recorda que el contenidor gris és el destí de tots els residus associats a la protecció enfront de la COVID-19, incloses les mascaretes.

Per a l'alcalde, Salva Torrent, l'abandó de fems en els nostres camps i entorns naturals és un problema ambiental de primer ordre sobre el qual la ciutadania elianera està àmpliament conscienciada. “Hem de protegir la nostra salut i la dels nostres conciutadans però també és fonamental ampliar aqueixa protecció al medi ambient”, ha recalcat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon