Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament presenta la programació ‘Estiu a l'Eliana 2020’


• Esports, festes populars, cinema, música en directe i activitats per a joves componen l'oferta per a l'atípic estiu de 2020.

L'Ajuntament de l'Eliana ha presentat aquest divendres, 10 de juliol, la seua programació festiva, cultural, juvenil i esportiva ‘Estiu a l'Eliana 2020’, adaptada a la nova normalitat derivada de la pandèmia global provocada pel Covid-19. I és que, davant els moments excepcionalment complicats que travessa la societat a nivell econòmic, social i cultural, el consistori té com a objectiu proposar, en la mesura en què les autoritats sanitàries ho permeten, una oferta d'oci adaptada a la nova normalitat tal com exigeixen els temps actuals.

Les Festes Majors en honor a la Mare de Déu del Carme i al Crist del Consol es veuran reduïdes a uns pocs actes simbòlics i no multitudinaris. El foc continuarà sent protagonista indiscutible d'aquestes commemoracions, en concret, les nits del 15 i del 16 es llançaran 4 rams de focs artificials simultanis que es podran veure i gaudir des de qualsevol punt de la localitat. Per a la pròxima edició quedaran el tradicional ‘Correfocs’, la ‘Cordà’ i la ‘Cordà infantil’.

A més, les imatges dels patrons, juntament amb la Puríssima eixiran a la porta de l'Església amb el cant de Salves durant els dies grans del 15 al 17 de juliol, en substitució de les solmenes processons. La música tampoc faltarà als carrers gràcies a la Colla de Dolçainers, que faran sonar les seues notes entre el dimecres i el divendres.

Davant la suspensió dels sopars populars, l'Ajuntament vol recuperar i promoure el sa costum del ‘sopar a la fresca’ durant les nits estivals, per això comptarà la vespra la festa amb la presència de l'humorista Oscar Tramoyeres que animarà amb els seus monòlegs en la mateixa taula a les portes de les cases dels veïns i veïnes.

Per a completar el programa de festes, s'instal·laran pantalles gegants en la Plaça de l'Ajuntament, que emetran contingut d'associacions locals i oferirà concerts com el tradicional de Festes de la Unió Musical.

La primera de les activitats culturals que es reprendrà serà el Cinema d’Estiu 2020, que s'estendrà des del dijous 23 de juliol fins al pròxim 30 d'agost. L'estrena de la temporada arribarà amb ‘Sonic’ durant el primer cap de setmana. Durant aquests mesos no faltaran cinema d'autor com la reposició de les aclamades ‘Cinema Paradiso’ o ‘Parásitos’ i títols de cap de setmana que poden gaudir el públic més jove com ‘Scooby’ o ‘Las aventuras del Doctor Dolittle’.

Totes les entrades hauran d'adquirir-se prèvia i prioritàriament, amb butaques preasignadas que mantindran la distància de seguretat, en Elientrada. Les instal·lacions disposaran de tots els requisits sanitaris i de seguretat.

L'oferta cultural es completarà amb el tradicional Festival Estiu a la Torre que se celebrarà de l'1 al 29 d'agost. Cada dissabte a la Torre del Virrei acollirà concerts d'alt nivell artístic en estils de swing de Babalú Swing Band, jazz amb Viktorija Pilatovic i Fellini Quartet, la seua combinació amb flamenc de Jerez Texas i l'art jondo del guitarrista José Fermín Fernández, dins de XIX Pinzellades Flamenques.

Per als joves d'entre 14 i 30 anys l'Eliana també té preparada una completa agenda d'activitats per a la segona meitat de juliol amb tallers gratuïts d'impressió 3D, fotografia per a mòbils, robòtica, teatre i taller de còctels sense alcohol.

En l'àmbit esportiu, se celebra la primera carrera virtual per equips que fins al 25 de juliol sumarà els quilòmetres dels participants des de qualsevol lloc del món. L'equip amb major distància recorreguda decidirà la destinació solidària del premi de 500 euros. A més, continuen en marxa els campus d'estiu de gimnàstica rítmica, bàsquet i futbol, als quals poden assistir els més xicotets per setmanes, quinzenes o mesos complets fins a setembre.

En paraules de l'alcalde, Salva Torrent, “l'estiu és una època que es viu de manera molt intensa a l'Eliana a causa dels esdeveniments de temporada i des de l'Ajuntament hem treballat per a adaptar-nos a la nova realitat intentant que als veïns i veïnes no els falte aqueixa essència estival”. En definitiva, un estiu redó, que convida a quedar-se i gaudir de l'Eliana.



 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon