Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera prepara les seues Escoletes Infantils per al pròxim curs escolar

Bétera:

  • Les Escoletes disposaran de mesures de seguretat i higiene prioritzant el benestar dels alumnes i les alumnes.
  • El curs 2020/2021 comptarà amb una reestructuració dels espais i de la reorganització de les pràctiques educatives diàries.
L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Bétera es reuneix amb l'equip educatiu de l’ Escoleta Josefa Guardiola i l’ Escoleta Xiquets per a preparar el nou curs i establir les mesures de seguretat, higiene i prevenció necessàries mentre dure la situació sanitària existent a causa de la Covid-19.
El regidor d'Educació, Manuel Chover, ha mantingut una reunió amb l'equip directiu en la qual ha manifestat que “la finalitat ara mateix és garantir la màxima seguretat del nostre alumnat donant prioritat a la seguretat sense deixar de costat la tasca educativa que ens concerneix”.
Per a això, es durà a terme la reestructuració dels espais així com la reorganització de les pràctiques educatives diàries, establint grups de convivència estables entre una tutora i els seus alumnes de manera que actuen com una unitat.
D'altra banda, per a evitar el contacte amb la resta de grups, s'utilitzaran les pròpies aules per a donar el servei de menjador i descans respectant sempre la seguretat alimentària i les adequades condicions higièniques i se suprimeix el servei de menjador per a l'alumnat eventual.
Hem de tindre en compte que aquestes mesures poden ser modificades per l'autoritat competent en qualsevol moment. Per tant, es durà a terme la reestructuració dels espais així com la reorganització de les pràctiques educatives diàries, establint “grups de convivència estables” entre una tutora i el seu alumnat de manera que actuen com una unitat.
El fet d'agrupar els xiquets i xiquetes en grups de convivència estables tindrà com a conseqüència l'absència temporal del servei d'Escola matinal i vespertina. “És necessari seguir totes les pautes, mesures i recomanacions que ens vénen donades i per a complir-les hem de suspendre momentàniament alguns serveis com la Escoleta matinera i vespertina. Esperem que, una vegada normalitzada aquesta situació els horaris especials tornaran a ser els habituals”, ha explicat el regidor d'Educació.
Una altra de les mesures que s'implantaran serà la parcel·lació de patis perquè cada grup de convivència, a més d'aula individual, tinga el seu propi espai d'esbarjo. A més, es canviarà la metodologia de treball prioritzant i fomentant les activitats a l'aire lliure i s'atendrà les famílies preferentment de manera telemàtica o amb cita prèvia.
Com a mesura de prevenció, es recomanarà a les famílies prendre la temperatura a tots els xiquets i xiquetes abans d'eixir de casa perquè en cas de notar algun símptoma no acudisca al centre escolar i el posen en coneixement del centre. D'altra banda, s'evitaran les entrades dels pares i mares dins del centre per a així evitar aglomeracions i mantindre les distàncies de seguretat. A més els xicotets hauran d'anar acompanyats d'un adult per a assistir al centre.


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon