Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Parc de l’Eliana acollirà un gran muntatge dels floristes valencians del 21 al 23 d'agost



El treball projectat per la Diputació, amb l’objectiu de reactivar el sector, es podrà visitar en aquest emblemàtic espai del 21 al 23 d’agost.

L'Eliana ha sigut un dels municipis triats per la Diputació de València per a desenvolupar el seu projecte de reactivació econòmica del sector florista, especialment afectat per la suspensió de les Falles 2020 i les festes locals a causa de la pandèmia.

Així els floristes valencians instal·laran durant tres dies, del 18 al 20 d'agost, grans muntatges en espais d'especial interés per la seua bellesa o valor arquitectònic, cultural o històric de la província per a fomentar la cultura floral i donar visibilitat al sector. En el cas de l'Eliana aqueix lloc serà el Parc de la Pineda i es podrà visitar el cap de setmana del 21 al 23 d'agost.

El projecte plantejat per l'Associació Nacional de Floristes i l'Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, que finançarà la Diputació amb 60.000 euros, inclou una vintena de muntatges sota el títol ‘Racons florals per a tots’ en altres localitzacions com el Castell de Benissanó, la Torre de Paterna o el Palau dels Borgia de Gandia.

L'ajuda provincial es destinarà a l'adquisició de les flors i plantes de productors i conreadors valencians, als materials i accessoris de ferrers i fusters necessaris per al muntatge i a les despeses bàsiques dels floristes que participen en els 3 dies de muntatge de cada instal·lació. Cada treball serà realitzat per un equip de 10 floristes i un cap de grup i comptarà amb l'assessorament i l'experiència de l'Associació Nacional.

Tal com ha expressat el primer edil de l'Eliana, Salva Torrent, aquesta iniciativa suposarà un gran aparador que vindrà a confirmar alguna cosa que ja tots sabem: “que tenim grans artistes floristes valencians”. “Si a això li sumem un entorn singular com és el nostre parc l'espectacle d'olor i color, que no hauria de perdre's cap elianer ni elianera, està assegurat”.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon