Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Festival de la Torre del Virrei completarà l'oferta cultural d'aquest estiu a l'Eliana

El pròxim 1 d'agost arranca una nova edició de Estiu a la Torre adaptat també a la nova normalitat i complint totes les mesures sanitàries.

El tradicional Festival Estiu a la Torre vindrà a completar, en un any marcat per la pandèmia global del Covid-19, l'oferta cultural estiuenca de l'Eliana. Després de l'inici del Cinema d’Estiu 2020, la Regidoria de Cultura ha organitzat un programa de concerts que, en aquesta edició, estarà també adaptat a les normes sanitàries que exigeix la nova normalitat.

D'aquesta manera, la Torre del Virrei acollirà entre l'1 i el 29 d'agost un total de 5 concerts d'alt nivell artístic en variats estils musicals de swing, jazz i flamenc. Els primers a pujar-se a l'escenari d'aquest Bé d'Interés Cultural (BIC), seran Babalú Swing Band, nascuts amb la vocació d'acostar al gran públic el swing, que va sorgir del jazz a la fi dels anys 20 als Estats Units. Amb el segell del col·lectiu de músics independents Sedajazz aquesta banda valenciana es col·loca en el panorama musical amb el propòsit d'atraure nous adeptes a un estil que, inevitablement, farà moure els peus de tots els assistents.

El jazz pur arribarà de la mà de Viktorija Pilatovic i Fellini Quartet. La cantant, compositora i arranjadora lituana, considerada una de les vocalistes d'aquest estil més prometedores del moment, arribarà a l'Eliana el dissabte 8 d'agost. Amb la seua veu ferma, segura, expressiva i donant la mesura exacta de passions concentrades farà les delícies  del públic local.

Per part seua, l'agrupació Fellini Quartet oferirà el dissabte 15 un repertori original a partir de les bandes sonores de les pel·lícules del director de cinema italià Federico Fellini com ara ‘La dolce vita’ o ‘La strada’. A més la banda, formada en 2018, interpretarà una composició original del pianista del grup titulada ‘Blues per a Fellini’.

La fusió jazz-flamenc serà a càrrec de Jerez Texas el dissabte 22. Un trio de músics virtuosos, trobada entre la guitarra flamenca de Ricardo Esteve, el violoncel de Matthieu Saglio i la bateria de Jesús Gimeno. Les seues melodies enganxoses, l'energia contagiosa i els subtils arranjaments seran un plaer per a les oïdes d’elianeros i elianers.

Per a tancar el cicle, el 29 d'agost estarà dedicat al flamenc pur, dins de la XIX edició de Pinceladas Flamencas. L'art jondo del guitarrista José Fermín Fernández, guanyador en 2019 del Bordó del Festival Internacional de Cante de les Mines de la Unió (Múrcia) i del premi del 22 Concurs Nacional d'Art Flamenc de Còrdova, inundarà el pati de butaques de la Torre.

Totes les cites seran a les 22.30 hores, en el monument situat entre els carrers Alboraig, la Concepció i Torre de Babà. Entrades reduïdes per a persones jubilades, menors de 3 a 13 anys i titulars del Carnet Jove.

Les entrades hauran d'adquirir-se prèvia i prioritàriament fins a les 20.30 hores del dia de l'espectacle, amb butaques preasignades que mantindran la distància de seguretat, a través d’Elientrada. Es reservaran el 10% per a la venda en taquilla. Per a això, el consistori ha posat a la disposició del públic un Espai d'Informació i Orientació Cultural a l'Escola Permanent d'Adults (EPA), els dimarts i dijous de 10 a 14 hores en el qual assistirà en la compra d'entrades i resoldrà els possibles dubtes que puguen sorgir.

Les instal·lacions disposaran de tots els requisits sanitaris i de seguretat i serà obligatori l'ús de les màscares en tot moment. L'entrada i eixida del recinte haurà de realitzar-se de manera gradual i ordenada. En tot cas, el públic assistent haurà de seguir en tot moment les indicacions del personal de l'organització.

L'alcalde, Salva Torrent, ha explicat a aquesta edició del certamen ha vist reduïda la seua programació, com ja va passar amb el Cinema d’Estiu, “però continua conservant l'esperit i la qualitat que l'avala tradicionalment”. “La cultura forma part de l'essència de l'Eliana i, enguany hem treballat perquè siga especialment segura tenint en compte les indicacions de les autoritats sanitàries i el control d'aforament“, ha conclòs.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon