Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Observatori d'ocupació i Empresa aposta per la necessitat de la digitalizació de la societat

L'Observatori d'Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria ha realitzat una sessió telemàtica. Ha sigut el moment de posar sobre la taula proposades i solucions perquè la comarca de Camp de Túria torne a la senda del creixement econòmic.

L'Observatori naix des de l'Acord Territorial d'Ocupació (programa desenvolupat pel Departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat, gràcies a Labora i a fons europeus) és un punt de trobada amb Camp de Túria a través dels seus representants que coneixen de primera mà les seues necessitats i les seues virtuts. Un punt de partida per a posar en marxa accions que reactiven a la comarca des del consens i el coneixement.

La presidenta de la Mancomunitat, Lola Celda, ha presentat l'acte i ha valorat en la seua intervenció que “és aquest el moment i el lloc on posar en comú totes les propostes i totes les nostres idees per a fer créixer a la comarca. Tenim davant de nosaltres el repte de retornar a la comarca a la senda del creixement. Un repte que no serà fàcil ni imminent en el temps. Per això hem de treballar conjuntament”.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 s'ha deixat notar en les xifres de la desocupació i en els ERTE’s sol·licitats per les empreses de la comarca. L'Observatori ha volgut avui unir, com fa des del 2016, a representants de la societat civil, sindicats, empresa, comerç local i tècnics d'ajuntaments. A aquesta reunió s'han unit per primera vegada els representants dels partits polítics que formen part del Ple de la Mancomunitat.

L'Observatori s'ha celebrat de manera telemàtica per a respectar les normes establides per l'Estat d'Alarma. Una cita que ha comptat amb mig centenar de participants. La Universitat de València també ha estat en l'acte.

Els presents han donat a conèixer les seues pròpies propostes en matèria d'ocupació, agricultura, indústria, comerç, hostaleria; així com mesures per a les persones desocupades, treballadores i emprenedores.

Les conclusions provisionals que s'han recordat al final del mateix han sigut les de posar en marxa la taula de comerç/serveis i altra d’industria; la necessitat de la digitalització de la societat; fomentar l'emprenedoria; es fa més necessària que mai la participació de tots els sectors; s'arreplegaran totes les propostes presentades i s'estudiarà la viabilitat de les mateixes dins de l'Acord Territorial d'Ocupació; la necessitat de la formació a distància; el foment de la marca ‘Comerç Actiu’ i continuar desenvolupant els plans d'ocupabilitat.

El pròxim Observatori se celebrarà previsiblement l'última setmana de juliol.Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :