Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria City of Music reivindica el valor de la cultura en temps de crisi

Llíria:

Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música i en cooperació amb la Xarxa de la UNESCO i la seua campanya We R Culture, va voler reivindicar anit la cultura i els seus valors, en temps de crisis, amb l'espectacle "El Despertar de les Arts".

Les arts escèniques i les plàstiques es van fusionar en esdeveniment extraordinari que va ser retransmés a tot el món via streaming. El simbòlic acte va comptar amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, amb la marca ‘MediterranewMusix’, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i l'Institut Valencià de Cultura, a través del Circuit Cultural Valencià i la Filmoteca Valenciana, que va comptar amb la presència del seu director Abel Guarinos al costat de l'alcalde Manolo Civera, i el dissenyador Francis Montesinos, un altre dels protagonistes de la vetlada.

Amb vestuari del creador valencià, van participar en l'espectacle el guitarrista Rafa Serrallet que va posar música a les imatges del cinema mut valencià de principis del segle XX de la Filmoteca, l'actriu Rosana Pastor, i Iris Pintos i Toni Aparisi de la companyia de dansa Transfermove. A més, es va sumar a este homenatge a la cultura el reconegut artista Rodolfo Navarro, amb la presentació d'un bust de Francis Montesinos pels seus 50 anys de carrera en el món de la moda.

Així, la música, el cinema, la dansa, el teatre, el disseny i l'escultura es van connectar en un mateix esdeveniment i també al costat del patrimoni històric de la ciutat, ja que la porta de l'església de la Sang, Monument Nacional, es va convertir en l'escenari d'este “despertar de les arts”.

Igualment, d'esta manera, Llíria assumix un dels principals mandats que té encomanats per la seua pertinença a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, que identifica la creativitat com a factor estratègic per al desenvolupament urbà sostenible.

L'espectacle "El Despertar de les Arts" està disponible en el canal de YouTube de l'Ajuntament de Llíria  i a més estarà inclòs en els continguts del canal “QuedatACasa” de l'Institut Valencià de Cultura.


Font de la publicació difusió
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon