Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana recupera l'espai públic per als vianants als carrers del centre de la localitat

Els treballs d'instal·lació de mobiliari urbà i pintura viària, amb caràcter reversible, arrancaran aquest dijous i finalitzaran la setmana vinent.    
 
L'Ajuntament de l'Eliana iniciarà aquest dijous els treballs per a recuperar l'espai públic del carrer Puríssima i alguns trams dels carrers General Pastor, Major i Verge del Carmen. L'objectiu és ampliar les voreres per a donar més espai als transeünts de les vies més cèntriques del municipi, reduint la circulació a un únic carril i que estarà finalitzada la setmana vinent.

Donades les circumstàncies provocades per la crisi sanitària del COVID-19, no ha sigut possible dur a terme un procés previ de deliberació veïnal. No obstant això, es tracta d'una iniciativa reversible, ja que no comporta obra civil, sinó únicament la instal·lació de mobiliari urbà com ara bancs, jardineres i pilones i pintura viària. L'Ajuntament està obert a rebre suggeriments o proposta de millora de veïns, veïnes i comerciants, ja siga per telèfon a través del telèfon 96 275 80 30 (ext. 331 a 333) o per correu electrònic en mediambient@leliana.es.

La iniciativa cerca conferir el protagonisme a les persones en detriment dels cotxes, ja que per als vehicles el consistori ha creat en els últims anys una àmplia oferta d'estacionaments gratuïts molt pròxims al centre urbà, concretament l'aparcament de l'Av. Corts Valencianes i el de les Neus, la nova ampliació de les quals es troba pràcticament finalitzada.

L'edil de Serveis Urbans i Promoció Econòmica, Marta Andrés, ha explicat que aquests moments de crisi sanitària ha impulsat que ciutats com l'Eliana es replantegen la distribució del seu espai públic, “perquè la densitat de gent caminant alhora per una mateixa vorera siga la menor possible i també per a ajudar al sector de l'hostaleria que s'ha vist fortament colpejat pels efectes de l'estat d'alarma”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon