Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova un conveni de col·laboració per a la regeneració i renovació urbana de l'ampliació del nucli antic de Llíria

Llíria:

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració per a 2020 entre la Generalitat i l'Ajuntament de Lliria per a gestionar els treballs de regeneració i renovació urbana de l'ampliació del nucli antic d'esta ciutat, en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s'executen fins a 31 de desembre de 2020.

El conveni estableix una subvenció per a l'exercici 2020 d'1.548.319 euros, dels quals la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aportarà 332.603 euros i el Ministeri de Foment, 1.215.716 euros.

L'alcalde Manolo Civera ha assenyalat que d'esta manera “volem continuar amb el compromís de revitalitzar el nucli antic de Lliria, per a enfortir el seu teixit social, de tot l'entramat que uneix des del Pic fins a la Barceloneta”.

A més, ha destacat que el ARRU “representa una oportunitat de concentrar recursos de diferents administracions per a impulsar estes actuacions que, en estos moments de crisi, poden ser de gran ajuda per a les constructores locals”.

El conveni signat en 2015 entre la Generalitat i l'Ajuntament de Llíria, pel qual es va declarar l'ampliació del nucli antic de regeneració i renovació urbana, estableix una inversió total de 4.640.000 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars.

La intervenció comprén les obres d'edificació de 20 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus "B", en substitució d'unes altres prèviament demolides, en la zona d'ampliació del nucli antic i els carrers València i Juan Izquierdo de Llíria.

A causa de l'elevat estat de deterioració dels habitatges, l'actuació comprén les obres de demolició de l'edifici, la construcció dels nous habitatges i els treballs de reurbanització necessaris, així com l'execució d'un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través d'un equip tècnic.

El conveni també inclou actuacions dirigides a la rehabilitació de 80 habitatges, obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels immobles. 




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon