Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria destinarà prop de 130.000 euros a ajudes d'emergència durant el confinament

Llíria:

La regidora de Polítiques Inclusives i Educació, Vallivana Murgui, ha informat hui que l'Ajuntament de Llíria té previst destinar, durant els dos mesos de l'Estat d'Alarma, prop de 130.000 euros en ajudes d'emergència per a més de 300 famílies amb pocs recursos del municipi. Part d'esta quantitat econòmica serà sufragada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que ha concedit una subvenció de 53.203 euros per a fer front a esta inversió.

D'altra banda, el Servei d'Assistència Domiciliària ha realitzat un total de 188 actuacions des de l'inici de la crisi sanitària, que han consistit principalment en l’entrega de lots d'aliments bàsics a 109 famílies vulnerables amb la col·laboració de Càritas, i en la prestació del programa “Compra a casa” per a persones majors i/o dependents.

Est equip ha realitzat també altres tasques com la gestió dels seus residus, l’entrega de medicaments o el repartiment de material de curricular a menors sense accés a la docència online.

Igualment, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Llíria han dut a terme un seguiment especial a diversos col·lectius amb diversitat funcional i dependència. S'han realitzat més de 280 telefonades i vídeotelefonades a les persones usuàries del Taller d'Alzhèimer i del Taller Pentagrama de persones amb problemes de salut mental. També s'ha prestat un total de 87 atencions d'orientació i assessorament familiar.

De la mateixa manera, el Servei Municipal d'Atenció a la Dependència ha fet un seguiment a quasi 200 persones dependents de la ciutat.

Més de 1.000 atencions telefòniques
Les diferents línies telefòniques habilitades per Serveis Socials han rebut un total de 1.285 telefonades fins al 21 d'abril. El 53% d'elles han derivat en la gestió d'expedients per a ajudes d'emergència, dependència/diversitat funcional, renda valenciana d'inclusió, etc. D'estos s'han tramitat pràcticament el 90%.

En la resta de les telefonades s'ha oferit informació o s'ha remés als organismes corresponents sobre diferents programes socials, assessorament en hipoteques i lloguers, serveis comercials a domicili, etc.

La regidora Vallivana Murgui ha assenyalat que “quasi el 25% de la població de Llíria ha rebut assistència dels Serveis Socials durant la crisi del coronavirus a través de les seues diferents accions. El compromís del Govern local ha sigut des del principi estar molt pendents i atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables que podien veure's més afectats pels efectes de l'emergència sanitària”.

Igualment, ha volgut manifestar “l'agraïment de l'Ajuntament a tot el personal del departament i d'altres àrees que l'han reforçat, pel gran esforç que estan realitzant en estes setmanes per a ajudar de la millora manera als nostres veïns i veïnes”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon