Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana impulsa un projecte d'estimulació cognitiva per a les persones majors durant el confinament


‘Majors, ments actives des de casa’ està compost per fitxes per a treballar a casa que es poden recollir de manera gratuïta des de hui en les papereries del municipi.

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de la Persones Majors, ha organitzat el projecte ‘Majors, ments actives des de casa’ que busca potenciar l'estimulació cognitiva i la memòria durant la situació del confinament de les persones majors de 65 anys l'Eliana.

El material té un format de fitxes amb diferents exercicis que facilita una activitat mental diària més activa i es podrà recollir des de hui i de manera gratuïta en les papereries de la localitat: GISAN, Offiprint i papereria Montaner i en establiments col·laboradors. 

Per a possibilitar la correcció dels exercicis el dossier inclou un apartat en el qual es mostra el resultat correcte de les activitats de memòria verbal i llenguatge, habilitats de càlcul numèric, raonament lògic, atenció, percepció i memòria visual a curt termini. Aquesta estimulació té com a objectiu millorar el funcionament cognitiu per a alentir el procés de deterioració, evitar la desconnexió de l'entorn, augmentar l'autoestima i l'autonomia personal, evitar l'estrés i millorar la qualitat de vida dels majors i les seues famílies.

Tal com ha explicat la regidora de Persones Majors, Eva Santafé, aquestes persones poden tindre major dificultat per a accedir a activitats estimulants a través de la tecnologia des de les seues llars en aquests moments de confinament. “Aquest col·lectiu és més vulnerable a l'aïllament social, i alguns viuen sols, per la qual cosa el consistori busca previndre i disminuir les conseqüències negatives que poden derivar d'aquesta situació en els elianers i elianeres més majors”, ha afirmat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon