Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria tramita 69 ajudes d'emergència i 90 beques de menjador per la crisi del coronavirus

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria ha celebrat este matí el primer ple telemàtic de la seua història, en el qual el Govern municipal ha donat compte de totes les mesures adoptades per a fer front a la crisi de la COVID-19.

L'alcalde Manolo Civera ha volgut assenyalar que “des del primer dia estem posant tots els mitjans possibles per a abordar de la millor forma les situacions generades per esta emergència sanitària, i l'Ajuntament de Llíria continuarà promovent en el futur totes la iniciatives necessàries per a garantir el benestar dels nostres veïnes i veïnes”.

Al mateix temps, ha apel·lat novament a “la responsabilitat perquè la gent no es desplace estos dies festius a les seues segones residències, perquè no podem baixar la guàrdia i cal mantindre els esforços del confinament per a parar el virus”.

D'altra banda, la sessió plenària ha servit per a aprovar el reconeixement de les factures de 2019 que estaven pendents de pagament. La quantitat ascendeix a 217.949 euros i s'abonarà als proveïdors en les pròximes dates.

En este sentit, el regidor d'Hisenda, Joanma Miguel, ha explicat que des de la Intervenció i la Tresoreria municipal “s'ha fet un gran esforç per a pagar, en este últim mes, des que es va decretar l'estat d'alarma, més de 1,2 milions d'euros als proveïdors amb la finalitat d'injectar liquiditat a les pimes i autònoms”.

Però a més, ha recordat que el departament ha impulsat altres mesures com l'ampliació dels períodes de pagament d'impostos (vehicles i IBI), liquidacions tributàries, apremis i fraccionaments, o l'exempció de la taxa de terrasses i la del mercat ambulant mentre es troben vigents les mesures que impedeixen la realització de la seua activitat.

Serveis Socials
L'atenció als col·lectius més vulnerables per la crisi ha sigut un dels pilars del paquet de mesures posat en marxa per l'Ajuntament de Llíria. Els Serveis Socials municipals han tramitat, durant este període, un total de 69 ajudes d'emergència generades per la crisi actual, a les quals se sumen les 21 ordinàries i les 90 beques de menjador concedides. El Consistori ja ha abonat als seus beneficiaris el 35% de totes aquestes ajudes, 11.720 euros del total de 40.380 euros que es preveu destinar.

Igualment, el departament ha contactat, per a conéixer les seues necessitats, amb més de 400 persones majors de 70 anys del municipi, que per les seues diferents circumstàncies personals, poden requerir una major atenció, al mateix temps que s'ha fet un seguiment especial a 62 famílies vulnerables. Mentre que el Servei d'Assistència Domiciliària ha prestat atenció en 162 cases amb persones majors i/o dependents.

Finalment, cal assenyalar que a través dels telèfons d'atenció telefònica de Serveis Socials, s'han resolt ja el 83%, un total de 650, dels 781 casos plantejats.

A més, entre el 16 de març i el 8 d'abril, l'Ajuntament ha atés més de 4.300 telefonades de la ciutadania, a través de les diferents línies habilitades en l’OAC, Policia Local i Serveis Socials.

Altres accions que s'han dut a terme també estos dies són, per exemple, la desinfecció de carrers i espais públics; la distribució d'equips de protecció individual per a centres sanitaris, residències de majors, comerços i personal municipal; i iniciatives de caràcter cultural i social per a vertebrar a la societat edetana en estos difícils moments i ajudar a passar millor el confinament.



source http://lliria.es/va/report/lajuntament-lliria-tramita-69-ajudes-demergencia-90-beques-menjador-crisi-del-coronavirus
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon