Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona connecta el nucli urbà i la zona nord amb una passarel·la sobre la CV35



Les urbanitzacions de la zona nord de la Pobla de Vallbona ja disposen d’una connexió amb el nucli urbà a través d’una passarel·la sobre l’autovia. Este dimarts s’han executat les obres d’instal·lació de la passarel·la al costat de la carretera de la Casa Blanca i que permeten comunicar el terme sense necessitat d’utilitzar el cotxe.

La passarel·la sobre la CV35 és una reivindicació història dels més de 5.000 veïns que viuen en la zona residencial nord de la Pobla de Vallbona i que troben en l’autovia una barrera en la connexió amb el nucli urbà des de la seua construcció a principis dels anys 90.

L’obra va ser adjudicada per un import de 294.000 euros i finançada en la seua totalitat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i fons FEDER de la Unió Europea. La passarel·la té una llargària de prop de 50 metres amb una plataforma de 3 metres d’amplada que permet el pas compartit entre bicicletes i vianants. 

Amb esta passarel·la es culmina la urbanització de l’entorn de l’entrada nord-est del municipi amb una sèrie d’obres per pacificar el trànsit i permetre un accés no motoritzat al nucli urbà. En este sentit, a través d’una subvenció del programa SOM de la Diputació de València, s’ha realitzat un primer tram de carril bici en l’entorn de l’ermita valorat en 100.000 euros i una segona inversió directa de l’Ajuntament de 240.000 euros que completa la connexió d’este carril bici amb la passarel·la, la pavimentació del camí de la Casa Blanca i l’accés a la Cooperativa.

Des de l’Ajuntament s’ha manifestat la satisfacció perquè esta passarel·la suposarà reduir als veïns les molèsties del mur que va suposar al seu moment la construcció de l’autovia que va dividir en dos el terme municipal. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon