Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació finalitza l'habilitació de les seues instal•lacions a Bétera i oferix 56 llits per a pacients del COVID-19

La Diputació de València ha finalitzat el condicionament del pavelló A del complex de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, que permet habilitar dues plantes per a oferir atenció sanitària i posa a la disposició de la Generalitat 56 llits per a pacients del coronavirus.

Este pavelló, que forma part de les instal·lacions que la corporació provincial posseix en terme de Bétera, oferix als responsables del Consell dues plantes condicionades expressament per a contribuir en la gestió de la crisi provocada pel COVID-19. En concret, una planta baixa amb elements comuns com a recepció, despatxos, menjador i sala d'estar, 13 habitacions dobles i 2 individuals; i una primera planta amb 12 habitacions dobles i 4 individuals.
“En total, 56 llits que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives té ja a la seua disposició per a continuar fent front a la pandèmia”, segons confirma la diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, que destaca “la resposta conjunta i la coordinació de totes les institucions valencianes per a facilitar el treball del personal sanitari que està donant una extraordinària lliçó de professionalitat i humanitat en estos moments tan complicats”.
L'habilitació d'este pavelló A del complex de Bétera forma part del paquet de mesures que la Diputació està prenent per a contribuir en la lluita contra el coronavirus, de la mà de la Generalitat i els ajuntaments de la província. En este sentit, la institució, amb el president Toni Gaspar al capdavant, treballa en la consecució de material sanitari per a distribuir-ho en els municipis, cas de les 56.000 mascaretes que van arribar als ajuntaments la setmana passada i que s'ampliaran fins a les 100.000 en els pròxims dies.
Conveni amb Creu Roja
Des de l'àrea d'Inclusió Social, la diputada Empar Folgado avança la signatura en els pròxims dies d'un conveni amb Creu Roja que reforçarà l'atenció a persones majors i col·lectius més vulnerables en els municipis de menys de 5.000 habitants.
Esta aportació de la Diputació a Creu Roja servirà per a posar en marxa dues vies d'actuació: d'una banda, membres del moviment humanitari es posaran en contacte telefònic amb tots els majors de 65 anys de la província per a conéixer les seues necessitats i atendre-les; per un altra, la Diputació finançarà el repartiment d'aliments, medicines, ‘kits’ d'higiene personal i altres béns de primera necessitat entre les persones majors i altres col·lectius vulnerables de zones d'interior com La Serranía, el Rincón de Ademuz i la Vall d'Albaida.
Este projecte pilot que s'iniciarà en les tres comarques té com a objectiu “tendir la mà a col·lectius en risc d'exclusió i pobresa, on s'inclourien persones majors que viuen soles, persones amb mobilitat reduïda, xiquets i gent que ha canviat la seua residència i té problemes per a trobar un sostre”, explica Folgado. La diputada ha afegit que “l'ajuda és més necessària, si cap, en estes zones que presenten problemes de despoblació i en les quals resulta més complicat accedir als recursos bàsics”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon