Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana convoca als veïns un any més a l'Hora del Planeta d'aquest dissabte 28 i a eixir al balcó amb llanternes


La cita mundial, que tindrà lloc aquest dissabte 28, convida a veïns i veïnes a eixir al balcó amb llanternes i emetre un missatge d'esperança en codi Morse.  
   
Dissabte que ve 28 de març l'Eliana participarà, com cada any i en un moment d'especial significació, en l'Hora del Planeta. La iniciativa d'acció global, impulsada des de 2007 per WWF, té com a objectiu promoure la reflexió col•lectiva sobre el problema del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.
Un senzill gest que consisteix en apagar les llums de llars, edificis i monuments durant una hora. En el cas de l'Eliana, l'acció municipal se centrarà en l'apagat de l'enllumenat públic de la plaça del País Valencià i àrea adjacent, entre les 20.30 i les 21.30 hores.

Així mateix, la ciutadania està convidada a participar en aquesta dotzena edició de la cita mundial llançant centellejos d'esperança en codi Morse des de finestres i balcons utilitzant la llanterna del telèfon. Per a això, WWF (https://youtu.be/ovgOj3g47N4) convida a descarregar-se qualsevol de les aplicacions en Play Store i Apple Store per a emetre en aquest llenguatge universal sense necessitat de conéixer-lo, encara que també n'hi ha per a aprendre Morse i poder emetre amb una llanterna tradicional. D'aquesta forma, a les 20.30 hores d'aquest dissabte les veïnes i veïns que ho desitgen podran llançar al món la següent frase ‘Apaga la llum, tot anirà bé’ [ .- .–. .- –. .- / .-.. .- / .-.. ..- –.. / – — -.. — / .. .-. / -… .. . -. .-.-.].

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha convidat a elianers i elianeres a eixir als seus balcons amb les seues llanternes i unir-se a aquesta iniciativa històrica en un moment en què és més necessari que mai per a transmetre un missatge d'esperança, unitat i col•laboració davant les grans amenaces que afronta la humanitat, com el canvi climàtic o la destrucció de la naturalesa. “Malgrat haver de quedar-nos en les nostres llars, tots seguim connectats i conscienciats de la necessitat de cuidar la casa de tots, que és la Terra”, ha afirmat.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :