Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova 23 mesures per a fer front al COVID-19 en el seu primer ple per videoconferència



Per primera vegada en la història, el Ple Ordinari del consistori elianer s'ha celebrat telemàticament per a no detindre la gestió municipal i aprovar un conjunt de mesures que ajuden a pal•liar la crisi provocada pel coronavirus.  
     
Els 17 edils de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de l'Eliana han aprovat per unanimitat una proposta d'acord de l'Equip de Govern, al qual s'han sumat i realitzat aportacions la resta dels partits, i que recull importants mesures en matèria de desinfecció, la creació d'una línia de subvencions a empreses i el comerç local o l'increment de les ajudes socials als col•lectius més vulnerables, entre moltes altres. En el propi Ple Ordinari del mes de març, que s'ha celebrat per primera vegada per videoconferència, s'ha acordat que “aquestes mesures puguen ampliar-se i recollir-se altres noves conforme l'evolució de la pandèmia i el context social”, ha precisat el primer edil, Salva Torrent.

Entre el total de les 23 disposicions adoptades, destaquen les de caràcter econòmic entre les quals es troba l'ampliació del termini del pagament del IVTM (Impost de Vehicles de Tracció Mecànica), la pròrroga del període de pagament per a la taxa de guals o l'ajornament fins al mes de novembre dels rebuts no domiciliats de l'IBI i la taxa de recollida de residus sòlids urbans (RSU).

A més, el consistori s'ha compromés també a agilitar el pagament a proveïdors i posar a la disposició dels autònoms, comerciants i empresaris de l'Eliana l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, amb la finalitat de poder assessorar-los en la tramitació d'ajudes públiques. D'altra banda, s'habilitarà una línia de formació per a l'ocupabilitat, que contemple als sectors més vulnerables i afectats per la situació d'emergència sanitària.

L'acord recull així mateix la importància de transmetre als veïns de l'Eliana un missatge de tranquil•litat i de confiança en les institucions públiques, recordar que, en cas de tindre indicis d'haver pogut contraure la malaltia existeix un telèfon d'atenció específic en la Comunitat Valenciana (900 300 555) i instar a l'òrgan competent perquè s'amplie la realització dels test del COVID-19 a tota la població amb simptomatologia.

Des que el passat 14 de març es declarara l'Estat d'Alarma, l'Ajuntament de l'Eliana treballa intensament des de tots els seus departaments perquè no es frene la gestió municipal. Totes les àrees funcionen amb normalitat gràcies al teletreball implementat per la regidoria de Modernització, mentre que els serveis socials, la seguretat ciutadana i les brigades municipals es troben desenvolupant un treball encomiable a peu de carrer, a l'igual, que els treballadors de les contractes municipals. Igualment, els òrgans col•legiats han pogut mantindre el calendari ordinari de celebració de reunions, gràcies a la plataforma disposada pels informàtics municipals que han estat realitzant proves per a evitar haver de cancel•lar les sessions.

En la vesprada del dijous 26 de març, l'Ajuntament de l'Eliana ha fet història, en ser capaç de celebrar un Ple a distància, mitjançant videoconferència, amb els 4 grups municipals i els 17 edils, a més del Secretari municipal, cadascun des de les seues cases, sent un dels primers consistoris de l'Estat a aconseguir-lo. L'edil de modernització, Jorge Pérez Comeche ha declarat que “en cap cas ens plantegem suspendre el Ple, com algun grup va suggerir en Junta de Portaveus, ja que els nostres informàtics estaven treballant en alternatives per a la celebració de videocridades grupals que ens anaven a permetre funcionar amb normalitat”.

Per part seua, l'alcalde Salva Torrent, ha manifestat el seu agraïment “en nom de tota la Corporació al treball i les habilitats que han demostrat aquests dies els nostres tècnics informàtics, evitant que es ressenta, en la mesura que siga possible, la gestió municipal i minimitzant les traves ocasionades pel Covid-19”.
Propuestas:
  • Primero. Continuar con la desinfección de los puntos más transitados y de los focos de mayor riesgo para la trasmisión del virus, así como el baldeo de todas las calles del municipio con productos desinfectantes.
  • Segundo. Desinfectar los centros escolares públicos y todas las dependencias municipales.
  • Tercero. Ampliar el plazo del pago del IVTM (Impuesto de Vehículos de Tracción Mecánica) y modificar la fecha del cargo para los recibos domiciliados.
  • Cuarto. Aplazar el periodo de pago contemplado para la tasa de entrada de vehículos (VADO).
  • Quinto. Permitir el aplazamiento hasta el mes de noviembre de los recibos no domiciliados del IBI y la tasa de recogida de residuos solidos urbanos (RSU)
  • Sexto. Agilizar el pago a proveedores del Ayuntamiento 
  • Séptimo. Poner a disposición de los Autónomos, Comerciantes y Empresarios de l'Eliana ubicados en nuestro municipio la Agencia de Empleo y Desarrollo Local con la finalidad de poder asesorarles en la tramitación de ayudas públicas, a las que se pudieran acoger con motivo del Estado de Alarma decretado 
  • Octavo. Crear una línea de subvenciones a las empresas y comercios ubicados en nuestro municipio, que se han visto obligados a suspender su actividad, tras decretarse el Estado de Alarma.
  • Noveno. Devolver, a bares y restaurantes, la parte proporcional de la tasa por ocupación de la vía pública de sus terrazas, mientras permanezcan cerrados sus establecimientos, practicando una devolución de oficio –de carácter no rogado-.
  • Décimo. Facilitar en la medida de lo posible, medidas de prevención para aquellospequeños comercios que continúan prestando servicio en el municipio 
  • Undécimo. Devolver a los usuarios y usuarias del Polideportivo, la parte proporcional de las cuotas cobradas por las Escuelas Deportivas Municipales, practicando una devolución de oficio –de carácter no rogado-.
  • Duodécimo. Habilitar una línea de formación para la empleabilidad, que contemple a los sectores más vulnerables y afectados por la situación de emergencia sanitaria internacional. 
  • Decimotercero. Mantener y reforzar el servicio “Compra Solidaria”. Un programa de atención domiciliaria para la compra de productos de necesidades básicas y medicamentos. Dirigido a todas aquellas personas mayores y dependientes que carezcan de apoyo familiar o social o, incluso, que pudieran encontrarse en una situación de urgencia. 
  • Decimocuarto. Garantizar el suministro de alimentos y/o servicio domiciliario de comida cocinada a las personas o familias en riesgo de exclusión social. 
  • Decimoquinto. Incrementar los recursos de apoyo a las víctimas por violencia de género y aumentar los medios para su prevención. 
  • Decimosexto. . Apoyar a las cuatro Fallas del municipio a gestionar la ubicación de los monumentos falleros y preservar su conservación. 
  • Decimoséptimo. Reforzar la atención ciudadana con medios no presenciales, mediante la vía telemática y telefónica, con más de 40 líneas, para evitar desplazamientos innecesarios a las dependencias municipales. 
  • Decimoctavo. Canalizar las diferentes propuestas de voluntariado espontáneas de la ciudadanía, con el objetivo de apoyarlas con los recursos municipales y evitar el tránsito innecesario de personas por nuestras calles. 
  • Decimonoveno. Continuar con el principio de transparencia informativa, comunicando las novedades del Ayuntamiento e informando a la ciudadanía, a través de todos los canales informativos municipales, los siete días de la semana. Dar cuenta asimismo a los portavoces de los diferentes grupos municipales
  • Vigésimo. El Gobierno Municipal garantizará la disposición de los recursos necesarios al área de servicios sociales, con el objetivo de asegurar una atención adecuada al conjunto de la ciudadanía de l’Eliana. 
  • Vigésimo primero. Transmitir a los vecinos de l’Eliana un mensaje de tranquilidad y de confianza en las Instituciones públicas en el tratamiento de esta crisis sanitaria mundial, informando expresamente que, en caso de tener indicios de haber podido contraer la enfermedad, existe un teléfono de atención específico en cada Comunidad Autónoma, siendo en la Comunitat Valenciana el número 900 300 555. 
  • Vigésimo segundo. Habilitar las partidas presupuestarias necesarias para sufragar los gastos que pudieran derivarse de los compromisos anteriormente acordados. 
  • Vigésimo tercero. Instar al órgano competente para que se amplíe la realización de los test del COVID-19 a toda la población con sintomatología.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon