Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana preveu un conjunt d'accions per a ajudar al xicotet comerç local pel Covid-19

La primera mesura contempla la devolució, a bars i restaurants, de la part proporcional de la taxa per ocupació de la via pública de les seues terrasses, mentre romanguen tancats els seus establiments.

Després de l'anunci de la Generalitat sobre el tancament de bars, restaurants o locals d'oci, entre altres, com a mesura fonamental per a evitar la massiva concurrència de persones en establiments i, d'aquesta manera, contribuir a detindre la propagació del coronavirus (Covid-19), aquesta nit, a partir de les 0.00 hores hauran de romandre tancats al públic.
La primera de les mesures anunciades es produirà després d'una resolució de l'Alcalde, Salva Torrent, que revocarà l'autorització per a l'ocupació de la via pública de les terrasses dels bars i restaurants, i es practicarà una devolució d'ofici –de caràcter no pregat- de la taxa, per la part proporcional, en què la terrassa no haja pogut ser utilitzada, a conseqüència del Decret de la Generalitat. Per a això, els diferents establiments, amb terrassa, hauran de facilitar un número de compte i se'ls retornarà l'import, tot això, una vegada reinstaurada la situació i alçada la restricció de tancament.

Des de l'Ajuntament, s'estan estudiant altres mesures, que es valoraran una vegada conegut el període total de tancament, després de l'anunci de l'Estat d'Alerta, pel president del Govern Pedro Sánchez. El Consistori està treballant, conjuntament, amb l'Associació de Comerciants de l'Eliana per a mitigar al màxim l'impacte d'aquestes mesures excepcionals, que fan front a una situació mai abans coneguda.

La primera tinenta d'alcalde i regidora de promoció econòmica, Marta Andrés, ha manifestat que “des de l'àrea de comerç de l'Ajuntament volem mostrar la nostra solidaritat amb els locals hostalers del nostre municipi, afectats per l'orde del Consell que tancarà, a partir de les 0.00 hores d'aquesta nit, tots els bars i restaurants de l'Eliana i la Comunitat”. També ha matisat que “som conscients del perjudici econòmic que suposarà aquesta mesura per als nostres hostalers i hostaleres, i des de l'Ajuntament s'està treballant, en col•laboració  amb l'Associació de Comerciants de l'Eliana, en algunes mesures que, encara que modestes, puguen pal•liar aquesta situació”.

L'alcalde, Salva Torrent, en primer lloc, ha volgut mostrar el seu màxim suport i solidaritat “el tancament és una mesura dura però fonamental per a la contenció del virus, si tots complim amb les normes aconseguirem eixir abans d'aquesta situació”. El primer edil també s'ha posat a la disposició de la resta de comerços “seguirem les recomanacions de la Direcció General de Comerç, flexibilitzant les limitacions horàries i d'accés a les botigues físiques per a permetre la reposició de productes durant tot el dia, col•laborarem amb aquests per a mantindre l'ordre i l'aforament en cas que fóra necessari, i estarem oberts a cooperar o implementar qualsevol acció que puga ajudar-los”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon