Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Ecovidrio i l'Ajuntament de Llíria fomenten el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2020

Llíria:

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Llíria, han posat en marxa la campanya “En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” per a la promoció del reciclatge d'este tipus d'envasos en la localitat durant les Falles 2020.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania de Llíria, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

A més, educadors ambientals visitaran entre els dies 16 i 19 de març els diferents casals del municipi per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

“En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb les falles per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre.

La iniciativa, que es duu a terme a 14 poblacions de València, té com a objectiu millorar la taxa de reciclatge de vidre i enfortir la imatge de l'Ajuntament i del món faller compromés amb el medi ambient.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcina -vidre reciclat- en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia. El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, és una activitat que dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

 


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :