Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aquests són els establiments que obriran durant l'estat d'alarma pel Coronavirus

El Govern ha decretat l'estat d'alarma en tota Espanya a partir de la mitjanit d'aquest dissabte i fins almenys els pròxims quinze dies. La mesura suposa, en la pràctica, la restricció dels moviments dels ciutadans i el tancament de bona part dels comerços i establiments del sector serveis. El decret publicat en el Boletín Oficial del Estado en la matinada del diumenge recull els establiments que podran romandre oberts les pròximes dues setmanes per a "l'adquisició d'aliments i productes de primera necessitat":

  • Supermercats. Establiments comercials detallistes d'alimentació, begudes,
productes i béns de primera necessitat.

Farmàcies i òptiques. Establiments farmacèutics, metges, òptiques
i productes ortopèdics i higiènics.

Perruqueries. Moncloa explica que permet la seua obertura per "raons d'higiene per la gent gran i amb dificultats de mobilitat per a tallar-se el pèl i llavar-se el cap".

Kioskos. Establiments on es puga adquirir premsa i papereria.

Gasolineres. Establiments per a l'adquisició de combustible per a l'automoció.

Estancs.

Equips tecnològics i de telecomunicacions.

Aliments per a animals de companyia.

Comerç per internet, telefònic o correspondència.

Tintoreries i bugaderies (per a neteja). El Govern explica que és "fonamental en el treball i manteniment d'hospitals i altres centres d'atenció".

L'incompliment de l'estat d'alarma serà sancionat, segons es recull en l'article 20 del del Reial decret, que es va publicar la nit del dissabte 14 de març en el Boletín Oficial del Estado. Les sancions oscil·len entre 100 i 600.000 euros o presó de tres mesos fins a un any, segons la gravetat de la infracció.

La tipificació de la infracció com a delicte contra la protecció de la seguretat ciutadana, la salut pública, la protecció civil o codi penal dependrà del delicte en si i de la valoració que efectuen del risc els agents de l'autoritat. Les sancions, segons la Llei d'estat d'alarma, excepció i lloc, es mantindran encara que finalitze la vigència de la declaració de l'estat d'alarma.

S'imposaran multes de 100 a 600 euros a les persones que retiren o moguen tanques, encintats o altres elements fixos o mòbils col·locats per les Forces i Cossos de Seguretat per a delimitar perímetres de seguretat.

Així mateix, la desobediència o la resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seues funcions així com la negativa a identificar-se serà sancionat amb una multa de 601 a 30.000 euros.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon