Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Emotiu acte d'homenatge a les víctimes de Camp de Túria als camps nazis per part de la Consellera, Alcaldes/es, familiars i veïns



En el Saló de Plens de l'Ajuntament de Bétera, on l'alcaldessa va rebre l'acte i amb una gran quantitat d'assistents que van omplir el saló, s'ha realitzar aquest matí, l'acte d'homenatge a les 20 víctimes  que la Consellería tenía classificades.

L'historiador Jorge Berzosa té classificades les víctimes de Bétera dels Camps d'extermini nazis i và presentar una moció al Plenari de Bètera recentment.

 Són 20 persones de Camp de Túria que fugint de la derrota de la guerra civil es van trobar amb la Segona Guerra Mundial i l'horror dels camps nazis. Algunes van sobreviure, però la majoria van quedar allí.  Jorge Berzosa, els ha classificats i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, que encapçala Rosa Pérez Garijo, està homenatjant en totes les comarques del Pais Valencià.

Per a recollir l'objecte d'homenatge i record (un taulell amb el nom i lloc del camp en què van estar) ha sigut entregat a alcaldes/es, familiars o persones que el rebien en el seu nom.

Un acte molt emotiu perquè ha tingut entre els molts assistents a una besnéta d'un de les persones que van estar en els camps d'extermini. Es tracta d'Eva Heredia, besnéta de Jose Serra, un dels homenatjats.

L'Alcaldessa Elia Verdevío ha destacat: "cal aprendre d'aquest testimoni, per a que no es torne a repetir"

Rosa Pérez ha destacat "Volem que la història no es repetisca, i mantenir-nos alerta per no repetir el passat. Perquè cada dret i llibertat vulnerat, cada atac a la dignitat humana, cada discriminació, allunya la democràcia de la societat", així mateix ha recordad el projecte Construint Memòria ret homenatge a totes les víctimes valencianes que estigueren als camps de concentració de l'Holocaust. recordant la memòria d'aquells que patiren l'horror, la maldat en estat pur".

Eva Heredia, besnéta de Jose Serra una de les víctimes dels camps de l'Holocaust, assenyala la necessitat de recordar, i subratllar el valor de les víctimes. "Aquest acte és també una reivindicació"

Berzosa:  "quan es va fer la primera publicació i la moció, es van posar  en contacte dues nétes de supervivents  que vivien en Carcassonne (França)  que van excusar  la seua presència per l'edat que tenien (més de 92 anys)"
A l'acte homenatge a les víctimes de l'Holocaust de Camp de Túria en Bétera assisteixen també representants de la comunitat jueva i  la Secretària Autonòmica, el Director General de Qualitat Democràtica i el Sotsecretari . Aladesa de Bétera, de Náquera, de La Pobla de Vallbona, de Llíria, la Presidenta de la Mancomunitat i tot el saló de Plensque s'ha omplit de veïns i veïnes

Les víctimes de Camp de Túria a les quals sha homenatjat són:

BENAGUASIL

·         José Herrero Alsina

·         Daniel Plasencia Moraval

BÉTERA

·         Eduardo Campos Falomir

·         Vicente Miralles

·         Francisco Ten Campos

·         José Ten Campos

L’ ELIANA

·         Juan Coll Valero

GÀTOVA

·         Isidro Hernández Morelló

·         Miguel Navarre Martínez

·         Daniel Romero Romero

·         Ricardo Sierra Sánchez

LLÍRIA

·         Miguel Portoles Cotanda

LORIGUILLA

·         Federico Cervera Moratín

·         Isidro Cervera Moratín

NÀQUERA

·         Manuel Cabo Tomás

·         Antonio Pérez Aroca

LA POBLA DE VALLBONA

·         Benjamín Navarro Bargués

·         José Serra Benavent

 SANT ANTONI DE BENAIXEVE víctima de Benaixeve

·         Filiberto García Benlloch

VILAMARXANT

·         Francisco Tadeo


Jorge Berzosa, el segon per l'esquerre

Eva Heredia, besnéta de Jose Serra







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon