Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria presenta en Fitur la posada en valor de les Termes Romanes de Mura

Llíria:

Turisme Llíria estarà present en Fitur 2020, que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener, amb dos importants atractius per a visitar la ciutat enguany. La recuperació i posada en valor del Santuari Oracular i les Termes Romanes de Mura, i el reconeixement de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco centraran la proposta de l'Ajuntament edetà en esta edició de la Fira Internacional de Turisme.

“Enguany arribem a este certamen amb dos recursos turístics de primer ordre que serviran per a posar el focus en el nostre municipi i impulsar l'arribada de visitants que podran disfrutar d'un extraordinari patrimoni històric i una important oferta musical”, ha assenyalat l'alcalde Manolo Civera.

El complex arqueològic de Mura, amb una superfície de 3.600 metres quadrats, tornarà a obrir-se al públic al 2020, ja que està previst que el mes de febrer finalitzen els treballs de recuperació de les termes menors i de la palestra. L'Ajuntament ha invertit, amb fons FEDER, 689.000 euros en esta actuació que ha servit per a constatar l'excel·lent estat de conservació d'aquestes restes úniques i excepcionals  en tota la Hispània romana del segle I.

Per a reforçar la interpretació d'est extraordinari conjunt arquitectònic d'època romana, l'Ajuntament de Llíria ha produït el vídeo “El gran sueño edetano de Nigrino: Santuario Oracular y Termas Romanas de Mura”, amb el treball conjunt de diverses agències audiovisuals especialitzades líders en el seu sector, sota l'assessorament i supervisió del Servici d'Arqueologia municipal i Turisme Llíria.

En este documental es revelarà, amb màxima fidelitat, l'aspecte real exterior i interior que tenien les Termes romanes en la seua època d'esplendor (segle I), així com l'ús de les seues diferents estades. Mitjançant les més avançades tecnologies de Motion Graphics i 3D, el complex tornarà a cobrar vida a través d'una recreació amb actors reals, amb el polític i militar edetà Marc Corneli Nigrí com a principal protagonista i fil conductor.

“El vídeo, amb una clara vocació divulgativa, detallarà visualment de manera amena com era el funcionament de cada sala del qual va ser major centre de salut i oci de la Hispània romana, i servirà per a posar en valor un dels majors exponents del patrimoni arqueològic de Llíria”, ha destacat Civera.  

Ciutat Creativa de la Música
D'altra banda, Llíria arriba a la Fira Internacional de Turisme de Madrid després de ser reconeguda com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, una distinció que només ostenta Sevilla a Espanya i una quarantena de ciutats a tot el món. El reconeixement consolida la tradició musical del municipi i servirà per a reforçar la seua ja important oferta cultural.

Més de 170 esdeveniments, tant nacionals com internacionals, i de variats estils, se celebren anualment en localitat. Els impressionants teatres de la Primitiva i la Unió Musical són els escenaris d'alguns d'estos concerts, però Llíria també compta amb més 30 espais per a disfrutar de la música en viu, molt d'ells en monuments històrics de la població.

“Pertànyer a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco contribuix a ampliar   l'oferta turística del municipi amb la incorporació d'innovadors productes musicals basats en la música, el patrimoni i altres camps de creativitat”, ha indicat l'alcalde de Llíria.  

A més dels tradicionals concerts de música simfònica que es programen al llarg de l'any, com el festival de bandes o les actuacions de formacions nacionals de reconegut prestigi, Llíria també oferix esdeveniments alternatius com el LLUM FEST, festival de músiques del món i ritmes ètnics que compta amb el suport Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca turísticomusical “Mediterranew Musix”.

Finalment, Turisme Llíria comptarà amb una nova eina per a la difusió de la seua àmplia oferta d'activitats i productes turístics. Enguany posarà en funcionament la pàgina web que també donarà a conéixer en la fira de Madrid.

PROGRAMA D'ACTIVITATS EN FITUR
Divendres 24 de gener
11.30h:
Presentació de la posada en valor de les Termes Romanes de Mura (sala de premsa CV, pavelló 7).
12.00h: Presentació de la nova web de Turisme Llíria (sala de premsa CV, pavelló 7).
13.00h. Presentació de Llíria, Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música (plaça central CV, pavelló 7).
14.00h. Presentació del 3r LLUM FEST, Llíria Universal Music 2020 (escenari Fitur Festivals, pavelló 3).

Dissabte 25 de gener
16.30h:
Actuació del Grup de Danses i Rondalla “El Tossal” de Llíria (plaça central CV, pavelló 7).

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon