Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les activitats culturals de l'Eliana van ser usades per més de 40.000 persones al 2019


•    El cinema és l'activitat favorita d'elianeres i elianers, seguit per música, teatre, arts plàstiques, literatura i conferències.

Com tots els anys per aquestes dates, la Regidoria de Cultura fa balanç de l'assistència a les seues activitats programades en l'exercici anterior. En 2019, un total de 40.205 persones van acudir a les cites culturals de cinema, música, teatre, exposicions, actes literaris i divulgatius.

Com en anys anteriors, és el cinema l'activitat que més atrau als veïns i veïnes, ja que la Terrassa del Cinema d'Estiu va acollir a 19.732 espectadors i, sumant-li a aqueixa xifra els que van acudir a altres projeccions en les quals s'inclou el festival l'Eliana Cinema, es van aconseguir un total de quasi 22.000 espectadors.

Quant a les arts escèniques, les funcions de la campanya municipal Anem al Teatre van congregar a quasi 3.400 espectadors, sent “Cinco horas con Mario”, amb Lola Herrera, i “Señora de rojo sobre fondo gris”, amb José Sacristán, les que van aconseguir completar l'aforament de l'Auditori. A tot això cal sumar els quasi 3.800 espectadors amb els quals va comptar la Mostra d'Arts de Carrer de l'Eliana (MARCEL) a través de les seues representacions. En total, més de 7.200 persones van gaudir del teatre en els seus diferents formats l'any passat a l'Eliana.

La música és una altra de les activitats més destacades de la programació cultural, amb concerts que van convocar a quasi 9.500 espectadors. El festival Cinc Segles de Música va atraure a més de 1.000 espectadors i Estiu a la Torre a quasi 3.400. Va haver-hi una sèrie de concerts més protagonitzats en la seua majoria per les diferents formacions de la Unió Musical, el Cor de l'Eliana i l'Escola Coral, que sumen entre tots un total de quasi 5.000 espectadors.

Les exposicions també van tindre el seu protagonisme en 2019, ja que es van dur a terme un total de 14 de pintura, escultura, dibuix i fotografia, a les inauguracions de la qual van assistir prop de 1.200 visitants. Quant a activitats relacionades amb la literatura, a l'Eliana es van programar en 2019 presentacions de llibres i trobades amb escriptors. En totes elles van participar més de 700 espectadors, destacant la visita de l'escriptor Juan José Millás. Finalment, també es van programar activitats divulgatives i conferències de divers contingut, a les quals van acudir més de 500 espectadors.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, ha valorat molt positivament aquestes xifres i ha destacat la seua “satisfacció per la participació de les veïnes i veïns en les activitats de tota índole, la qual cosa demostra que la cultura és una dels senyals d'identitat del municipi”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon