Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria rep l'any nou amb música

Llíria:

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, donarà la benvinguda a l'any 2020 amb un concert molt especial. Més de 300 joves músics de diferents entitats uniran el seu talent per una noble causa: la pau i justícia mundials, un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.  

 

La cita serà dissabte que ve 4 de gener a les 18.00 hores en el Pavelló Pla de l'Arc. Comptarà amb la participació de la Coral Allegro ONCE de València, la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria, la Banda Juvenil Primitiva de Llíria, i corals dels col·legis de la localitat. 

 

L'entrada al concert d'Any Nou "Música per la Pau" és gratuïta. Les invitacions per a accedir es poden aconseguir al propi Ajuntament de Llíria i en les seus de la Unió Musical i de la Primitiva. També estaran disponibles, abans de l'espectacle, en el propi pavelló fins a completar aforament. 

 

"Este any 2020 és molt significatiu per a Llíria. Estrenem capitalitat musical i volem començar en gran, unint a tots els nostres estudiants de música per una causa comuna: la pau i la inclusió social. Estimem la música, però també som una ciutat solidària i compromesa i ho demostrarem oferint este magnífic concert d'Any Nou, on es viurà un ambient realment màgic", assegura l'alcalde Manuel Civera. 

 

Les formacions participants oferiran un atractiu programa compost per bandes sonores, nadales i altres peces populars. A més, totes s'uniran per a interpretar conjuntament "Nadal blanc" i "Nit de pau". D'esta manera, el planter de les societats musicals del municipi actuarà amb una sola veu amb la Coral Allegro ONCE de València.

 

"Serà un espectacle musical innovador en el qual esperem a públic de totes les edats, tant de Llíria com de tot el nostre entorn, per això la cita és en el Pla de l'Arc, amb major aforament i bons accessos. És el primer dels grans esdeveniments que Llíria acollirà enguany com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, i estarà lligat a l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Pensem que la música és un dels millors instruments per a difondre la pau i la inclusió", comenta Civera. 

 

Coral Allegro

La Coral Allegro ONCE de València porta més 35 anys sent pionera dins de l'àmbit de l'educació musical per a la discapacitat, arribant a cotes de reconegut nivell artístic i oferint espectacles musicals de qualitat. Actualment, està formada per joves, dels quals un 50% té algun tipus de discapacitat visual.

 

El cor, fundat per Julio Hurtado Llopis al 1982 en el si d'un col·legi d'educació especial de xiquets cecs i deficients visuals, es va ampliar el 1988 amb menors no afiliats a l'ONCE. 

 

Ha actuat per tota Espanya i en nombrosos escenaris europeus, en festivals i esdeveniments de tota mena, com per exemple la presentació del Concert dels Tres Tenors, la cerimònia d'investidura del president del Parlament Europeu a Estrasburg o en l'EXPO 98 de Lisboa. A més, ha gravat 6 CDs.

 

Concert Jove Orquestra Generalitat

La vespra d'este espectacle també es podrà disfrutar a Llíria d'una altra gran actuació musical protagonitzada en esta ocasió per la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dins del cicle de concerts de la seua trobada d'hivern. La formació, dirigida per Pablo Rus, oferirà un programa amb obres de Bartok, Haydn i Brahms. El concert tindrà lloc el divendres 3 de gener a les 19.30 hores al teatre de la Banda Primitiva. 

 


Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon