Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació inicia les obres de la Variant de Bétera per a desviar els 12.000 vehicles que col·lapsen cada dia el municipi


La Variant Nord de Bétera ha començat ja a executar-se. La Diputació de València ha iniciat les obres per a desviar de la travessia d'este municipi del Camp de Túria els 12.000 vehicles que col·lapsen el trànsit i saturen el dia a dia de veïnes, veïns i usuaris de la via. En un termini de 24 mesos, l'àrea de Carreteres provincial crearà un traçat de 4,7 quilòmetres que permetrà als vehicles procedents de València enllaçar amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra sense passar per Bétera.

Esta infraestructura compta amb una inversió de 15,3 milions d'euros per a la primera fase, que discorrerà del sud-est al nord del nucli urbà de Bétera, i que s'ha iniciat després de completar els tràmits administratius i ambientals. En paraules del vicepresident i diputat de Carreteres, Rafa García, “l'actuació permetrà resoldre una demanda històrica del municipi i de la comarca del Camp de Túria, i demostra el servei que la Diputació oferix a la ciutadania i els ajuntaments i la seua gran aportació a la millora de la cohesió territorial i social de la província”.

Per a García, “esta obra suposa un canvi fonamental en la qualitat de vida de la ciutadania de Bétera en desviar el trànsit del nucli urbà”, però a més “desenvolupa la gran aposta de l'àrea de Carreteres de la Diputació per la mobilitat sostenible i la seguretat de tots els usuaris de les vies de la xarxa provincial, inclosos vianants i ciclistes”. En este sentit, el projecte contempla vorals-bici de dos metres d'ample a banda i banda dels carrils i una via de ciclovianants de 2,30 metres d'amplària en el marge esquerre, segregada i protegida de la carretera.

Detalls de l'obra

En l'apartat tècnic, la nova variant tindrà una secció tipus de dos carrils amb un ample de 3 metres cadascun i, a més de desviar el trànsit del nucli urbà de Bétera facilitarà els accessos al municipi i els polígons industrials de L'Horta Vella i El Pla. El traçat inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionen el control total dels accessos a la carretera.
El projecte de variant de l'àrea de Carreteres de la Diputació ha tingut en compte tant la seguretat com l'impacte paisatgístic de l'actuació, i compta també amb enllumenat en tres de les glorietes, que seran enjardinades de la mateixa manera que es revegetarán els talussos i es col·locaran pantalles acústiques en trams pròxims a edificacions.

Les obres que duu a terme Grupo Bertolín SAU, empresa adjudicatària per un import de 12,4 milions d'euros més IVA, contempla igualment quatre estructures per a salvar la línia fèrria de metre i els barrancs del Carraixet i de Cerezo. Destaca el pont sobre el Carraixet, amb 164 metres de longitud i cinc obertures.

El responsable provincial de Carreteres, Rafa García, ha visitat este divendres la base de l’àrea a Bétera, on ha revisat els detalls de la infraestructura al costat dels tècnics, abans d'acostar-se a la zona zero de les obres, acompanyat pel diputat provincial Ramiro Rivera, les alcaldesses de Bétera, María Elia Verdevío, i Serra, Alicia Tusón, i l'alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon