Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera ja té la seua Guia Smart City.

Bétera:


  • Un dels seus objectius és aconseguir una ciutat més eficient.
  • A València ja són 20 els municipis que tenen la seua Guia Smart.

El Regidor d'Informàtica i Noves Tecnologies, Julio Inés s'ha reunit aquest mateix matí amb la Vicepresidenta de la Diputació MªJosé Amigó, la Diputada d'Informàtica i Tecnologia Mentxu Balaguer, el Conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent i el President de AVAESEN, Marcos J. Lacruz amb motiu del lliurament de les Guies Smart City a la Sala de Respecte de la Diputació de València.

Cada guia és el fruit de diversos mesos de treball de tècnics de AVAESEN, tècnics i representants de cada ajuntament. D'aquesta forma, es crea un ecosistema de solucions adaptat a cada municipi, perquè a partir d'ací decidisquen les seues inversions, o la sol·licitud de subvencions com les que ofereix la Diputació de València en matèria Smart City, la qual cosa permet marcar un full de ruta individualitzat.

Així, si en la primera edició van haver 50 sol·licituds i es van subvencionar 16 projectes, en aquesta última edició, les sol·licituds han augmentat a 90, i els projectes subvencionats per la Diputació han sigut 39. A més de Bétera també es trobaven entre els seleccionats Alfara del Patriarca, Alcàsser, Canet d'en Berenguer, Montserrat, Picassent, Potries, Riba-Roja, Serra i Villar del Arzobispo.

D'aquesta manera ja són 20 els municipis que tenen la seua guia Smart City de forma totalment gratuïta en dos anys, gràcies al treball de tècnics de l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (AVAESEN) i les pròpies empreses, amb la col·laboració de la Diputació de València. En aquest treball s'involucra un nodrit grup de professionals que aglutina ja a 180 municipis, diputacions, startups, pimes, grans empreses, instituts tecnològics, universitats, inversors i entitats financeres de dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Smart city és un concepte que fa referència a ciutats intel·ligents, ciutats que disposen de sistemes d'innovació i de treball en xarxa per a dotar a les ciutats d'un model de millora de la eficencia econòmica i energètica permetent un desenvolupament sostenible.

Des de l'Ajuntament de Bétera s'aposta per aquesta mena de projectes, per la seua potenciació i conscienciació combinant esforços per a aconseguir un municipi amb major sostenibilitat i innovació.


Fuente -Creative Commons
Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon