Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja acull el 17 d'octubre la setena edició del congrés Internacional LRCW

Riba-roja:


El Castell serà escenari de la 4a sessió dedicada a les troballes i avanços de la ceràmica tobada en el jaciment de València la Vella

El proper dijous 17 d'octubre, Riba-roja de Túria es convertirà en un dels principals escenaris de la setena edició del congrés Internacional LRCW - 7th International Conference on Late Roman Coarse Ware, Cooking Ware and Amphorae in the

Mediterranean: Archaeology and Archaeometry. The End of Batega Roman Pottery. The last centuries at the crossroads. Una conferència que traurà a la llum els últims progressos en l'estudi de les àmfores, la vaixella de taula i la ceràmica comuna, posant l'accent principalment en les anàlisis arqueomètrics.

València, Alacant i Riba-roja de Túria seran les localitats protagonistes d'acollir aquesta trobada internacional des del 15 al 19 d'octubre. Durant el congrés, els participants tindran l'oportunitat de visitar diferents jaciments arqueològics i examinar la ceràmica tarde antiga de diferents parts de la mediterrània.

Per això, i amb motiu de les III Jornades Internacionals d'Arqueologia, els congressistes es traslladaran al Castell de Riba-roja de Túria per a presenciar la quarta sessió de la trobada internacional: “Batega Roman Pottery in Hispània”. Una sessió que estarà dedicada a la ceràmica romà antiga en la Península Ibèrica i on es donarà a conéixer a la comunitat científica internacional les troballes i avanços de la col·lecció de ceràmica trobada en el jaciment de València la Vella durant aquests quatre anys. “Aquest congrés és una oportunitat extraordinària per a posar en valor a nivell internacional el Jaciment de València la Vella i el treball de recerca realitzat fins hui, així com la influència que va tindre aquesta civilització i la seua situació estratègica respecte a la ciutat de València i a la resta d'Espanya”, assegura la regidor de Patrimoni i Turisme, Esther Gómez Laredo.

Després de les diferents aportacions, els ponents degustaran el tradicional menú visigot inspirat en la gastronomia de l'època que conjuga la cuina de tradició hispà-romana amb els sabors i gustos culinaris aportats pels visigots. Els experts posaran fi a la jornada amb una visita una visita al jaciment, al Palau Visigot i al Museu Visigot Pla de Nadal (MUPLA).

El 7é congrés Internacional LRCW comptarà amb l'assistència de 130 participants que presentaran les seues investigacions sobre 17 països europeus, a més de Tunísia, Egipte, Turquia i Israel. D'igual forma, partícips procedents d'Alemanya, l'Argentina, els Estats Units, Liechtenstein, Noruega, Polònia, República Txeca i Suïssa faran les seues aportacions sobre altres països. La conferència estarà constituïda per cinc sessions que abordaran temes sobre la Mediterrània occidental, oriental, les Illes del Mediterrani i la ceràmica romana tardana a Espanya. Així mateix, comptarà amb una sessió especial en la qual es parlarà sobre el problema del segle VIII.

El 7é LRCW compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, l'Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Equip de Recerca Arqueològica i Arqueomètrica de la Universitat de Barcelona (ERAAUB), el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ), el Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València, l’Ajuntament de Valencià i la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer.
Fuente -Creative Commons
Riba-roja
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon