Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

9 d'octubre a l'Eliana: Cinema, música, el tradicional Ciclopaseig i la Fireta, actes fonamentals de la programació


El 9 d'octubre els veïns i veïnes de l'Eliana, igual que els habitants dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana, es disposen a celebrar la seua festa gran commemorant l'entrada del rei Jaume I en 1238 a la ciutat de València. És la festa de tots i totes en la qual cada localitat s'engalana per a festejar, rememorar i reforçar els nostres senyals d'identitat.

L'Eliana està preparada, un any més, per a sumar-se a aqueixa festa i el farà recolzant-se en dues dels pilars que sustenten el teixit social de la localitat: la cultura i l'esport participatiu. El dilluns 7 d'octubre hi haurà una projecció cinematogràfica a les 19.30 en el Nou Espai del Centre Sociocultural. Es tracta de la comèdia “M’esperaràs?”, producció en llengua valenciana dirigida per Carles Alberola.

Continuen els actes el dimarts dia 8 amb dos esdeveniments musicals: a les 19.30 en la Plaça del País Valencià hi haurà un “Sarau Valencià”, on no faltarà la rondalla, fandangos, jotes, cant d’estil i altres gèneres tradicionals valencians. Es tracta d'una activitat oberta a totes les persones de qualsevol edat que vulguen participar i ballar. L'Associació Cultural La Llauradora de l'Eliana s'encarrega de l'organització d'aquest acte.

El mateix dia, però a les 22.30 a la Terrassa del Cinema d'Estiu, hi haurà un concert amb un dels grups més veterans del panorama musical valencià. Bajoqueta Rock seran els protagonistes de la nit, una banda que amb les seues quasi 30 anys d'història sobre els escenaris continua fent gaudir al públic amb les seues actuacions excèntriques i les seues lletres carregades d'humor. Aquesta activitat, amb entrada lliure, està organitzada per la Clavaria de la Mare de Déu del Carmen 2020.

El dimecres 9 d'octubre, Festa de la Comunitat Valenciana, tindrà lloc el tradicional Ciclopaseig com ve succeint des de fa 32 anys. És una manifestació cívica esportiva però no competitiva que congrega a centenars d'elianeros i elianeras que realitzen un recorregut amb bicicleta pels carrers del municipi. L'eixida serà a les 12.00 en la Plaça d'Europa.

Com a fi de festa, la Fireta també atraurà nombrós públic de totes les edats a partir de les 18.00 a la Plaça del País Valencià. Enguany hi haurà tallers infantils, un punt d'informació del Servei de Promoció del Valencià, un punt de lectura en valencià de la Biblioteca Municipal. Una mostra d'activitats d'associacions de cultura tradicional de la localitat i no podien faltar la degustació de productes valencians a càrrec de les comissions falleres i la dansa dels gegants i balls tradicionals. A més, Teatre Buffo aportaran els “Contes en Femení Plural”, un espectacle infantil en valencià, i a les 20.30 serà quan es clausuren totes les activitats en commemoració del 9 d'octubre a l'Eliana.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon