Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja invertirà enguany 200.000 euros en l'execució de propostes veïnals



 Totes aquelles persones majors d'edat empadronades en el municipi tindran dret a fer arribar les seues propostes al consistori des del 14 de setembre fins al 20 d'octubre

L'Ajuntament de Riba-roja obrirà el pròxim 14 de setembre un nou procés de pressupostos participatius. Aquest instrument permet la participació oberta, directa i transparent de la ciutadania a través de propostes concretes que permeten millorar el municipi i votar aquelles que els semblen més útils o importants i que redunden en el seu benefici.



L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà una partida de 200.000 euros, a fi d'executar les propostes que siguen presentades i votades per la ciutadania en aquest 2019. Aquesta quantitat serà repartida per zones o per àrees del nucli urbà i per la resta de les urbanitzacions, de la forma més justa atenent criteris poblacionals, necessitats socials i participació real dels pressupostos participatius del 2018.

En nucli urbà es destinaren 66.600€, distribuïts en les següents zones; Auditori – Ciutat Jardí (Zona 1), CIJ – Arrosals – Crta Vilamarxant (Zona 2), Ratxolar - Avda de la Pau – Colònia (Zona 3), Casc antic - Eres Altes, 50.000 euros per a les Urbanitzacions Zona Nord (Santa Mónica – El Molinet, MonteAlcedo – Entrenaranjos – Parc Montealcedo i Santa Rosa – Clot de Navarrete), 50.000€ per a urbanitzacions de la Zona Est (Masia de Traver, València la Vella, Els Pous de Martí), 16.500 € per a Urbanitzacions  Zona Sud (Reva – Oliveral) i Partides i 17.500 destinats als disseminats (Llobatera – Carraquereta - Pou d`Escoto – Carassols).
Com a novetat, enguany s'incorporarà la participació de les associacions, clubs i entitats ciutadanes, a les quals se'ls donarà l'oportunitat de participar en els punts d'informació assignats, a través d'una gratificació de 200€ quan la col·laboració siga de dilluns a divendres i 300€ si es realitza els dissabtes o diumenges.
"A través d'aquest procés, es fa partícip a la ciutadania de la gestió pública, atenent les seues prioritats i invertint en allò que els veïns i veïnes consideren necessari per a millorar el seu municipi", assegura Esther Gómez, regidor de Participació Ciutadana.
El govern municipal ha posat a la disposició de la ciutadania en la pàgina web municipal un formulari que els permeta presentar les seues propostes fent dels pressupostos del 2019 una oportunitat perquè puguen deixar constància de la seua opinió sobre les necessitats del municipi.
Els ciutadans podran realitzar fins a un màxim de dues propostes a títol individual, que podran presentar-se físicament, en registre d'entrada de l'Ajuntament o de forma telemàtica, emplenant el formulari digital habilitat en la web municipal: http://participa.ribarroja.es
L'any passat van participar en aquest procés un total 1.257 veïns i veïnes, que van presentar van presentar 300 propostes. D'aquestes, el 80% van ser admeses per a la seua votació. La majoria d'aquestes propostes concerneixen a inversions en matèria d'asfaltat i obres de manteniment i reparacions d'interés general sobre béns, instal·lacions o espais de titularitat municipal.
Una vegada finalitzat el procés de recollida de propostes, una comissió tècnica avaluarà les mateixes i si s'ajusten a competències municipals efectuaren les memòries corresponents amb la finalitat de saber el cost de cada inversió proposada.
Descàrrega d'arxius
Fuente -Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon