Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana obrI la fase de votació pública dels Pressupostos Participatius des del 19 setembre

Des de hui, 19 de setembre, fins al pròxim 6 d'octubre inclòs, la ciutadania de l'Eliana podrà triar entre les 29 propostes que han superat l'anàlisi de viabilitat tècnic.

Hui, 19 de setembre, s'obri el termini de votació pública de les propostes ciutadanes sorgides de la primera fase dels Pressupostos Participatius de l'Eliana. Aquest període de votació finalitzarà el pròxim 6 d'octubre, dia inclòs. 

Així, en la passada fase, la ciutadania va realitzar 167 propostes a l'Ajuntament per a ser incloses en el pressupost municipal de 2020. De totes aqueixes propostes d'inversió, 29 han sigut seleccionades pels tècnics municipals, després d'haver valorat la seua viabilitat en diferents termes. Els criteris que havien de complir les propostes eren que el seu pressupost d'execució no superara l'import total disponible; que no estigueren ja contemplades en altres partides del pressupost o es troben executades o en procés d'execució; que foren viables tècnica i jurídicament; que estigueren dins de les competències de l'Ajuntament; que pogueren concebre's pròpiament com a inversions i, finalment, que pogueren desenvolupar-se en un mateix exercici pressupostari.

Així doncs, els habitants empadronats a l'Eliana i majors de 16 anys podran votar qualsevol de les 29 propostes, i l'Ajuntament destinarà part del pressupost municipal a l'execució de les més votades per la ciutadania. Aquesta votació pot realitzar-se per diverses vies: en el punt de votació que s'habilitarà a l'Ajuntament;  en un punt de votació que s'instal·larà en el mercat municipal els pròxims dies 25 de setembre i 2 d'octubre; el diumenge 6 en la Plaça del País Valencià, i a través de la plataforma www.lelianaparticipa.es.

Les propostes seleccionades es troben publicades en aquesta web, així com les que han sigut rebutjades. En aquestes últimes es detallen quins han sigut les raons per les quals no han passat a la fase de votació pública. 

Igualment, les propostes que no hagen sigut acceptades s'han traslladat a altres departaments municipals per a estudiar si poden executar-se des d'altres partides o programes municipals.
El regidor de participació ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha convidat als veïns i veïnes de l'Eliana a participar massivament en aquest procés de votació: “és necessària la implicació directa de la ciutadania en tots els processos de consulta que realitze l'Administració, d'aquesta manera, construïm, planifiquem i gestionem el futur de la nostra ciutat de manera conjunta”, així mateix, ha assenyalat que “aquest pla municipal de pressupostos participatius gaudeix d'una àmplia acceptació, l'any passat més de 1.000 persones es van implicar en l'elecció de propostes que, finalment, van ser aprovades. Des de 2015, s'han executat una vintena de propostes, directament, plantejades i triades pels veïns i veïnes, amb un pressupost que ha superat el milió i mig d'euros”. 

Enguany, com a novetat, es realitzaran diferents sessions informatives en la Llar del Jubilat, el mercat municipal i altres punts del municipi per a fomentar la participació de la ciutadania en aquest programa.ivo Normal



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon