Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Vilamarxant substitueix un concert del 'Botifarra' per un circ per al 9 d'Octubre

.


 El concert que Pep Gimeno 'Botifarra' tenia programat a Vilamarxant  per al pròxim 9 d'octubre ha sigut substituït per un espectacle de circ. La decisió ha sigut pressa per l'actual consistori, en mans pel PPCV i Ciutadans, que havia heretat la programació de l'anterior govern de Compromís i el PSPV.

La decisió, segons ha explicat l'alcalde, Hector Troyano, s'ha pres perquè el concert de Botifarra "no quadrava amb la resta de la programació" i buscaven un espectacle que s'adreçara "al públic familiar". Així, ha assegurat que "en un altre moment, en un altre context, no hi ha problema" que actue al poble.

No obstant això, des del PSPV local consideren que es tracta d'un "veto" i una "censura" per motius ideològics. "No és del seus", afirmen, i culpen el PPCV de "vincular política i cultura" i de no reconéixer que el 'Botifarra' "ha recuperat i difós una part important del folklore valencià".
No és la primera vegada que una actuació del 'Botifarra' es veu truncada per qüestions polítiques. El 2017, el secretari general del PPCV de Torrevella, Joaquín Albadalejo, va tractar de vetar el cantat xativí en considerar que "vol imposar la seua ideologia, la del pancatalanisme, en un territori que considera hostil".

Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon