Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

“Cinema d’Estiu”, guanyador de la IV edició de l’Eliana Cinema

L'Eliana:
El passat cap de setmana, la nova sala del Centre Sociocultural va albergar la IV edició del festival de curtmetratges l'Eliana Cinema, un certamen que enguany ha volgut centrar-se en la secció 72h. Així, després d'haver inaugurat esta nova edició el passat 6 de setembre, l'Eliana es va convertir en plató de cinema per a 12 equips, un total de 70 participants que, en només tres dies, havien d'escriure, rodar i muntar el seu curtmetratge. En esta ocasió, l'element conductor de la trama havia de ser un botó.  
   
Després d'esta fase, divendres passat va tindre lloc la jornada de projeccions, on el públic assistent i el jurat del festival havien de votar els seus curtmetratges favorits. Enguany, el jurat ha estat compost per Antonia Montaner, novel•lista i guionista en representació d' EDAV, Óscar Hernández, novel•lista i coordinador del cicle de cinema clàssic de l'Eliana i Ramón Alfonso, crític i historiador cinematogràfic. Tots ells coordinats per Pedro Uris, realitzador, guionista i crític de cinema.    

Finalment, el dissabte 14 de setembre va ser moment de lliurar els premis, entre ells la famosa "Espiral daurada". El palmarés en esta edició va resultar així:    

- Esment especial a la Millor Fotografia al curtmetratge "Neila", de Fractal Films    
- Esment especial a la Millor Interpretació a Adrián Igual, pel treball "Cinema d'Estiu"    
- Esment especial a la Millor Interpretació a Candela Segovia, per "Cinema d'Estiu"    
- Esment especial al Millor Guió al curtmetratge "Cinema d'Estiu", de NTNI    
- Premi Marietes LGTBI+ al curtmetratge "Elías", de Fallo de Raccord    
- Premi del Públic al curtmetratge "Cinema d'Estiu"    
- 3r Premi al Millor Curtmetratge per a "Elías", valorat en 200€    
- 2n Premi al Millor Curtmetratge per a "Ojalá", de Lo Hacemos y ya veremos, valorat en 400€    
- 1r Premi al Millor Curtmetratge per a "Cinema d'Estiu", valorat en 800€ i guardonat amb l'Espiral Daurada

La Regidora de Cultura, Eva Santafé, va voler posar en valor la capacitat d'iniciativa i creativitat dels equips participants, que, segons hi va destacar: "ens han parlat de present, de passat, de problemes, aportant-nos la seua visió de com veuen la vida i com veuen l'Eliana". Així, l'edil va voler reconéixer el treball de l'associació cultural LeCinema, "per fer de la cultura audiovisual un element fonamental per a formar i educar als joves".

Per part seua, l'Alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, va felicitar-hi tots els participants i va subratllar la importància que el cinema té a l'Eliana. En paraules del primer edil "el curtmetratge guanyador, "Cinema d'Estiu", és un homenatge al cinema i al nostre cinema d'estiu; una activitat que, com la resta d'activitats vinculades a la cinematografia a l'Eliana, compten cada any amb una enorme assistència de públic. El nostre ajuntament continuarà apostant per totes aquestes iniciatives culturals, i, com no, per l'Eliana Cinema".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon