Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Arxiu Municipal de Llíria recupera 50 cartes de principis del segle XX gràcies a la donació de Joan Olivares Alfonso, veí de La Vall d'Albaida

La col·lecció recopila 50 missives dirigides a Vicent Máñez, llirià mobilitzat al front durant la Guerra d’Àfrica
L’Arxiu Municipal de Llíria amplia el seu fons documental de principis del segle XX gràcies a la donació de l’escriptor i veí de la Vall d’Albaida, Joan Olivares Alfonso, que aporta noves dades per a l’estudi i investigació de la Llíria de l’època.

L’escriptor va adquirí temps enrere esta col·lecció, conformada per 50 cartes, que la família de l’edetà Vicent Máñez Ferrandis li va enviar, mentre estava mobilitzat al front durant la Guerra d’Àfrica (1911-1927).

La formalització d’esta donació s’ha efectuat este matí a Ca la Vila, amb la presència del regidor de la Xarxa de Biblioteques i Arxiu, Paco García; el personal de l’Arxiu Municipal  i el mateix Olivares.
L’edil ha volgut agrair a Joan Olivares “la donació d’esta col·lecció que permet continuar amb la tasca que l’Ajuntament de Llíria està efectuant, durant els últims anys, per recopilar documentació d’una època tan convulsa com van ser les primeres dècades del segle XX, en especial, tot allò relacionat amb la Memòria Històrica”.

Este fons documental dibuixa nítidament un fragment de la vida edetana de principis del segle XX. I, a més, aporta una riquesa de la cultura oral i popular, ja que en elles es repleguen nombroses dites, malnoms, topònims, vocabulari, descripcions de situacions quotidianes i nombroses anècdotes pròpies de la Llíria de les primeres dècades de 1920.

Les cartes també permeten conèixer aspectes interessants, des d’un punt de vista cultural i lingüístic, així com el nivell d’analfabetisme de les classes populars durant els anys 20. En algunes cartes, es troben xicotets dibuixos que representen, principalment, animals domèstics i motius florals, que intenten adornar i complementar el contingut de les lletres.
carta del fons Joan Olivares



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon