Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La nova Diputació Provincial de València es constituirà el 20 de juliol i la dirigiran majoritàriament PSPV i COMPROMIS

La constitució de la Diputació de València, prevista inicialment per a la primera setmana del pròxim mes de juliol, tindrà lloc finalment el dia 20 del  mateix mes. Un recurs contenciós electoral que afecta al resultat en la localitat de Bonrepòs i Mirambell ha provocat la decisió de la Junta Electoral, segons fonts de la corporació provincial.

La discrepància del resultat en aquesta localitat de l'Horta Nord afecta al PP i Compromís, i té per objecte una única papereta, declarada nul·la inicialment. El recompte del 26 de maig va donar aqueix edil al PP, amb el que arribava a 4, mentre que Compromís es quedava amb 2. Un recurs dels Compromis davant la Junta de Zona va permetre que aqueix vot fóra admés i el regidor passara a mans nacionalistes. El PP va acudir a la Junta Electoral Central, que els va donar la raó, amb el que els populars van recuperar el seu edil. I ara és Compromís el que ha acudit a la sala contenciosa administrativa del TSJ per a presentar un recurs per aqueix vot.

Les fonts de la corporació provincial van explicar que la Diputació no pot constituir-se si no ho han fet tots els ajuntaments d'aqueixa província. I el de Bonrepòs i Mirambell no es constituirà fins al 5 de juliol.

COMPROMIS I PSPV dirigiran majoritàriament la Diputació de València

No obstant això, els dos grups que dirigiran la institució se senten hui a parlar amb un propòsit: continuar i aprofundir en els pactes en 2015. Entre altres coses, aprimar les competències de la corporació provincial.

Com el Botànic, començaran amb el «què» abans que amb el «qui» i, entre altres assumptes, volen reprendre el compromís que, encara que s'ha repetit per activa i passiva que estaven en això, en la pràctica no ha tingut cap efecte. La diputació gestiona els 432 milions dels quals disposa i no s'ha transferit cap competència a la Generalitat.

D'aquesta forma, tant PSPV com Compromís confirmen l'exigència de Unides Podem-EUPV  en les negociacions del Botànic d'incloure en l'acord l'aprovació de la llei de les diputacions amb la finalitat de buidar-les. Sense una reforma de la constitució no és viable suprimir-les, però per als morats és suficient amb el compromís de materialitzar el buidatge en una llei que es va barallar durant tota la legislatura.

La seua tramitació es va dur a terme a poques setmanes de dissoldre les Corts, però llavors els socialistes la van frenar. Per totes dues parts insisteixen que es tracta de «continuar amb les línies dels últims quatre anys» encara que, malgrat les paraules, ni Compromís ni el PSPV han passat encara als fets.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon