Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Històries Nocturnes de Llíria, amb “Els Orígens” va inaugurar la 16a edició a l'Edeta Romana


L’Edeta Romana va ser l’escenari protagonista d’“Els Orígens”, el primer capítol de la 16a edició d’“Històries Nocturnes: patrimoni, personatges, melodies i bon paladar”. Esta exitosa iniciativa, organitzada per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria, va viure ahir la primera de les seues quatre entregues, amb l’assistència de més de 200 persones.

Els participants van recórrer els principals jaciments arqueològics de l’època imperial romana, acompanyats per les narracions del tècnic municipal de Turisme, Vicent Sesé, qui, amb la seua veu, va transportar-los a la Llíria del segle I després de Crist.

En primer lloc, “Els Orígens” va visitar els Mausoleus Romans, on es va posar en valor la importància del món i el ritu funerari per a la ciutadania romana. A continuació, amb la visita al Temple Oracular i les Termes Romanes de Mura, els espectadors es van endinsar en l'art de l'endevinació i en la cultura de l'aigua, en un dels conjunts arquitectònics més singulars de la Hispània Romana.

A les Termes Romanes, va tindre lloc una de les sorpreses de la vetlada: l’aparició d’“Els Personatges”, una dramatització teatral a càrrec d’un grup d’actors. Durant esta escena, els fills de Marc Cornel·li Nigrí van fer hipòtesi sobre els canvis que la seua família i la ciutat d’Edeta experimentarien en cas que són pare es convertira en emperador de Roma.

Històries Nocturnes 2019 continuarà la pròxima setmana amb el capítol “La Màgia”, amb un recorregut per la Lyria Medieval. Degut a l’alta expectació que, any rere any, genera este cicle de visites turístiques, no hi ha places disponibles per a cap dels tres capítols restants.
Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :