Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP tindrà a Camp de Túria dues alcaldies la de Benaguasil i la de Bétera, mentre que Ciutadans tindrà una, la de Loriguilla.

 Es repartiran per meitat la de Vilamarxant

Així ha quedat el resultat del  PP partit que en una altra època va ser representant majoritari  en els Ajuntaments de Camp de Túria. Des del 2015, la pèrdua d'alcaldies està sent important, quedant ja en el 2019 reduïdes a Benaguasil, Bétera i la meitat de l'alcaldia de Vilamarxant.

Benaguasil amb la majoria absoluta que repeteix des de fa més de 4 legislatures i que encara que ha vingut reduint el nombre de regidors des dels (12) del 2007 als (9) d'aquestes eleccions del 2019 i tambè les anteriors del 2015, el seu cap de llista Joaquín Segarra no cedeix l'espai fonamental que li permet mantindre's al comandament del consistori.  Benaguasil es converteix per al PP en una illa en la qual el pas del temps li ha permés mantindre l'alcaldia amb continuïtat i és l'únic municipi de la comarca on el seu color no ha canviat des de fa anys.

A Bétera l'obtenció de l'alcaldia per Elia Veldevio del PP, ha sigut més conseqüència de la decisió de Mas Camarena (amb qui ha empatat en regidories- 4 i 4) que del resultat de les urnes. A Bétera la llista guanyadora va ser COMPROMIS (6), però Mas Camarena que en l'anterior legislatura va arribar a formar part del govern amb COMPROMIS ha decidit canviar de files i apuntar cap al PP, un lloc on els seus candidats/es es troben molt més còmodes i responen més en sentir de l'electorat de les seues urbanitzacions - Mes Camarena i Torre en Conill -, on els resultats electorals de les generals i autonòmiques apunten a aqueixos resultats. No obstant això és precisament eixa similitud en la sociologia de dretes de les urbanitzacions el que segurament li causarà més problemes al govern que es crea a Bétera. La supervivència de Mas Camarena aconsella sempre crear una crisi a meitat camine de legislatura. Per tant, no tot acaba ací a Bétera. En qualsevol cas al govern de Bétera s'incorpora també C's amb les seues 3 regidories. En l'oposició han quedat les 6 regidories de COMPROMIS, les 3 del PSPV-PSOE i 1 de Vox.

És Vilamarxant el lloc en el qual el PP (4 regidories) aconsegueix la meitat de l'alcaldia (Hector Troyano)  durant els dos primers anys per l'acord subscrit amb C's (3 regidories), però haurà de cedir-la a meitat de legislatura perquè siga exercida per Ciutadans C's (Javier Jorge). En l'oposició quedarà tota la legislatura les 4 regidories del PSPV-PSOE i les 2 de COMPROMIS

No obstant això és Loriguilla on Ciutadans C's, aconsegueix la seua única alcaldia completa per a tota la legislatura (Segio Alfaro). Ho decideix ser la força més votada (4 regidories), que el PP haja aconseguit 3 i  el PSPV 2, i l'impossible pacte entre tots dos el que li garanteix la legislatura. Els pactes, els pressupostos, etc. seran segurament pactats amb el PP.

Els antics feus del PP de la comarca, com Riba-roja, Sant Antoni de Benaixeve i sobretot La Pobla de Vallbona ja no formen part del seu patrimoni electoral.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon