Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra celebra este cap de setmana el XLIX Dia de la Cirera i la XV Fira de la Calderona. L'1 i 2 de juny

Serra se prepara per a celebrar este cap de setmana 1 i 2 de juny el tradicional Dia de la Cirera que  enguany arriba a la seua 49 edició i que s’emmarca dins de la XV Fira de la Calderona. Un cap de setmana intens ple d’activitats per a tots els públics i que pretén ser l’aparador de la oferta turística, gastronòmica i artesana del nostre municpi que està enclavat al bell mig del Parc Natural de la Serra Calderona.

L’acte central del Dia de la Cirera es celebrarà el diumenge a les 12.00 hores, tal i com es ve realitzant des de fa 49 anys. Després de l’acte institucional, la regina de les festes i la seua cort d’honor repartiran per a tots els visitants una cistelleta amb el típic fruit de Serra, la cirera.

El dia de la Cirera va més enllà del diumenge i està dins de la XV Fira de la Calderona que es celebra durant tot el cap de setmana. Dos dies intensos on l’artesania, el mercat de productes locals, l’animació de carrer, els tallers per a xiquets, les rutes teatralitzades, i els oficis tradicionals ompliran carrers i places del centre urbà per promocionar el municipi. A més a més, de donar a coneixer l’oferta hostalera, gastronòmica, artesana i comercial de la localitat es busca promocionar el municpi turísticament.

La fira també vol ser un rerferent de l’espai geogràfic de la Serra Calderona. Per això diferents municipis que estan dins del parc natural acudiran a la fira per promocionar la seua oferta turística. Un parc natural que s’extén per dos províncies, València i Castelló I tres comarques, Alto Palancia, Camp de Morvedre i Camp de Túria. Així muicipis com Segorbe, Torres Torres, Sagunt, Nàquera, Olocau, Marines i l’oficina del Parc Natural de la Serra Calderona estaran presents a la fira per promocionar els seus municipis.

Dins de la Fira de la Calderona també es celebra una trobada de colles de tabal I dolçaina. Enguany l’aplec coincideix amb el XXX aniversari del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra. Per este motiu la vesprada de dissabte es celebrarà un multitudinari concert amb totes les colles. Uns actes commemoratius que començaran divendres amb exposició i acte de celebració.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon