Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns i veïnes de Bétera ja poden votar pels “ninots” que vulguen lliurar del foc

La inauguració de l'Exposició del Ninot en l'Antic Ajuntament de Bétera va donar dissabte passat per començades les Falles de 2019 de la  localitat.

La vesprada començava en la Plaça del Mercat, on com a marca la tradició, les comissions es van concentrar per a entregar els “ninots” infantils i grans que proposen perquè els veïns i veïnes del municipi voten i es lliuren del foc.

Un a un els ninots van anar entrant acompanyats per les Falleres Majors i Presidents de cada comissió perquè els membres de la Junta Local Fallera els mesurara per a assegurar-se que complixen les mesures establides per a entrar en el concurs. Tots van complir amb les mesures marcades excepte el ninot infantil de la Falla Gran Via de l'Est que, malgrat les llàgrimes dels més xicotets de la falla, va ser desqualificat per ser més gran del marcat.

Després les Falleres Majors del municipi, Omayra Calvo i Carla Gelde, acompanyades per les seues Corts d'Honor, van ser les encarregades d'inaugurar l'Exposició del Ninot 2019. La regidora de Festes i Cultura, Raquel Puig (Compromís), va realitzar el tradicional brindis i va convidar a tots a gaudir de les festes “amb germanor i civisme”.

“Amb l'Exposició del Ninot ja veiem les figures dels monuments que es plantaran en falles, la qual cosa ens anuncia que les festes ja estan ací. Hem passat molts nervis ja que hi ha unes mesures que complir i veus que entren o que no i fa molta pena, és una vesprada molt emocionant”, explicava Omayra Calvo, Fallera Major de Bétera.

També Carla Gelde, Fallera Major Infantil, declarava sentir-se nerviosa i emocionada per la proximitat de les festes, “esta vesprada ens avisa cada any que les falles ja estan pràcticament ací, i enguany les viuré com a Fallera Major, per la qual cosa encara estic més contenta. Els ninots infantils m'han agradat molt, són molt bonics i estan molt ben fets”.

L'exposició restará oberta fins al 13 de març en l'Antic Ajuntament (C/Major, 12). Els veïns i veïnes que ho desitgen poden acostar-se a votar pel ninot que desitgen que es lliure les flames el dia 19. L'horari de l'exposició és de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon