Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de visitants a Benissanó durant els actes de la "Setmana del Castell"

El municipi de la nostra comarca ha sigut punt de referència des de la vesprada del divendres i fins ahir diumenge dels actes de commemoració de l'adquisició del castell per part del municipi. 

Entre aquests, va destacar en gran manera les dues recreacions històriques representades als voltants del castell i que van consistir en la recreació de la “Batalla de Pavia” (1525) i en l'arribada al castell de Benissanó del rei francés Francesc I com a presoner de l'emperador espanyol Carles I. (després de la batalla) .
 
El regidor de Patrimoni, Rafa Navarro, considera que els actes han tingut un gran èxit d'assistència. Només amb les entrades guiades al castell s'han comptabilitzat un total de 1.744 que caldria sumar a les 2.900 visites només als exteriors del Castell que han omplit durant aquests dies els carrers del barri antic de Benissanó. “Milers de persones s'han acostat per a reviure un esdeveniment molt important en la història, no solament de Benissanó, si no també d'Espanya, com va ser la Batalla de Pavia i el fet de fer presoner al mateix rei de França, passant part de la seua captivitat al castell de Benissanó fins al seu posterior trasllat a Madrid. 

Per altre cosat, Rafa Navarro manifesta que, “aquest volum considerable de visitants, és un estiul per al turisme del nostre municipi i en conseqüència per a l'economia dels nostres comerços, especialment els de restauració”.

Per a l'alcaldessa, “tots aquests esdeveniments que hem pogut veure i gaudir pels carrers del nostre municipi, tant els veïns del poble, com els milers de visitants que ens han visitat durant aquest cap de setmana, han convertit a Benissanó en un referent turístic que va més enllà de l'àmbit comarcal”, ha declarat la primera edil de Benissanó.

Amparo Navarro, també ha volgut aprofitar l'ocasió per a felicitar els guanyadors dels “Premis Castell de Benissanó”, que en aquesta edició de 2.019 han recaigut en l'empresa Visualfy i la Junta Local contra el càncer. 





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon