Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La MICE 2019 passa per l’Eliana amb 1500 participants i un curtmetratge premiat.


Dissabte passat es va clausurar la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) 2019 amb la cerimònia de lliurament de premis a Sagunt.

Els alumnes de cinqué de primària del col·legi Helios de l'Eliana van rebre el seu guardó pel curtmetratge “Uns estranys visitants”.
Després de 17 dies d'activitat i amb un gran acolliment per part de quasi 30 municipis, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu 2019 posava fi a la seua setena edició dissabte passat 23 de febrer a Sagunt. La Mostra ha suposat dues intenses setmanes dedicades a la formació audiovisual dels joves, amb múltiples activitats dutes a terme en col·laboració amb els centres educatius, com tallers de cinema i projeccions, a més de l'incentiu per tal què els alumnes participaren en el certamen amb els seus projectes.

A l'Eliana, que és una de les seus del festival des de 2016, els actes van començar el dimarts 12 de febrer amb el “Dia dedicat a l'Índia”. Es va projectar la pel·lícula “HALKAA” afegint una experiència arriscada i interessant: fer el doblatge al valencià en viu i en directe. Els dobladors, alumnes del col·legi Helios, van rebre les felicitacions del director del film, Jitendra Mishra, i del director de la Mostra, Josep Arbiol.    

A més, durant la primera setmana, el realitzador alemany Marc Thobias Winterhag i la directora de Uzbekistan Stefaniya Abbasova van impartir a l'alumnat de l'IES l'Eliana i del Col·legi Helios tallers de producció cinematogràfica. Els alumnes van haver de dur a terme tot el procés de producció, gravació i edició de curtmetratges en molt poc temps, ja que havien d'estrenar-los en tot just 7 dies.   

Durant la segona setmana uns 1.500 alumnes elianers, de primària i de secundària, van assistir a projeccions de curtmetratges arribats de tot el món, seguint la idea primordial de la MICE: fer un projecte transversal que unisca el món educatiu i l'audiovisual mitjançant produccions professionals, universitàries i escolars.
   
La Regidora d'Educació de l'Eliana, Eva Santafé, ha volgut destacar la implicació dels centres participants en aquesta edició, que han pogut viure a través de la MICE una experiència educativa molt enriquidora. Així, en aquesta edició un grup d'alumnes del Col·legi Helios han sigut premiades en la categoria MICE València Educació Primària, pel seu curtmetratge “Uns estranys visitants” . Les alumnes van rebre el seu guardó dissabte passat acompanyades pel seu professor, Rafa Desco, i la Regidora Eva Santafé.   

Per a l'Alcalde i Regidor de Cultura, Salva Torrent, en els quatre anys que l'Eliana porta participant en la MICE “la labor més important l'han exercida els centres educatius del municipi. Des de l'Ajuntament la nostra intenció és continuar apostant per aquesta iniciativa educativa i cultural, així com aconseguir que més centres se sumen a participar”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon