Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana: Proposta de solució per a la Carretera de Riba-roja (CV-336) amb el suport veïnal

Se transformarà la carretera en via urbana

Millorarà la seguretat vial amb diferents propostes que els veïns triaran

La Diputació de València, d’acord amb l’ajuntament de l’Eliana, ha presentat una proposta per millorar la seguretat a la carretera que unix San Antonio i Riba-roja (CV-336) al seu pas per l’Eliana. Se centra especialment en la travessia de la carretera amb el carrer Ramon Navarrete, nexe habitual amb Montesol per la zona del club de tenis Las Vegas. A més, la intenció és transformar la carretera en via urbana, amb voreres, mitgera i passos sobre elevats. Algunes remodelacions a altres trams d’esta carretera ja estan en marxa des de l’estiu passat.

L’estudi contempla diferents alternatives i seran els veïns el qui decidisquen quina preferixen. Una possibilitat és remodelar l’encreuament aprofitant l’espai existent i l’altra és fer una rotonda. En el primer cas no caldria fer expropiacions i podria dur-se a terme l’any que ve. En cas de fer una rotonda sí caldria més terreny, per tant fer expropiacions, i el termini d’execució es fixa en 3 anys.
La diputada i regidora d’urbanisme de l’Eliana, Mercedes Berenguer, ha participat en la reunió amb el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i els representants de les associacions. Berenguer i els veïns coincidixen que la millor opció és la rotonda “encara que el període d’execució siga de tres anys”.
En aquest sentit, els representants veïnals han sol·licitat a la Diputació, en el marc del procés de participació en el qual es desenvolupa el projecte, una actuació provisional que puga millorar la seguretat viària en espera de l'execució de la rotonda i que les obres comencen pels trams de major densitat.

L’alcalde Salva Torrent ha declarat que es posa solució així a una reclamació històrica de l’Ajuntament amb les associacions de veïns, perquè “la carretera s’ha quedat entre vivendes i necessitem seguretat per davant de tot. La reducció de calçada i l’ampliació de voreres ja estava programada i en marxa des del mes de maig però ara, a més, amb la rotonda en l’encreuament millorarà notablement la qualitat de vida del nostre veïnat”.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon