Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona estarà present, per segon any consecutiu, en el 'Circuit RunCáncer'

 El municipi de la Pobla de Vallbona participarà, per segon any consecutiu, en el circuit de carreres i marxes solidàries 'RunCancer', que es promou des de l'AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer). L'edil de Serveis Socials en el consistori poblà (Regina Llavata) va acudir a l'acte de presentació del circuit 2019, acompanyada per diverses representants de l'agrupació local de l'AECC (amb la seua presidenta al capdavant, Mariví Puertes).

Aquesta jornada va servir per a escenificar el compromís que tenen les 80 poblacions que formen part d'aquesta iniciativa solidària (entre elles, la Pobla de Vallbona). Les persones que participen en aquestes carreres i marxes aporten 5 euros per a adquirir dorsals que es destinen de forma íntegra a promoure la investigació en noves teràpies i tractaments amb els quals combatre al càncer en les seues diferents manifestacions.

Al llarg del passat any es van recaptar 309.135 euros entre totes les localitats que van participar en la RunCáncer, després de vendre's 68.975 dorsals. Amb aquests diners es van oferir cinc beques a la investigació. En 2017, es van recaptar 252.462 euros (que van servir per a sufragar 5 beques), mentre que en 2016 es van obtenir 146.865 euros (el que va permetre oferir 6 beques). El primer any d'aquesta iniciativa (2015) es van recaptar 66.245 euros (amb els quals es va poder escometre una beca).

En el cas de la Pobla de Vallbona, la de l'any 2018 va ser la seua primera edició i es va aconseguir que participaren 550, els qui van ajudar a recaptar 1650 euros. L'edil de Serveis Socials en el consistori poblà va destacar la "implicació" dels habitants en les causes solidàries: "La primera experiència en aquest circuit de carreres i marxes solidàries va ser molt positiva, i esperem que en la d'enguany participe encara més gent. L'Ajuntament sempre estarà junt aquelles experiències que servisquen per a obtenir millores per al benestar de les persones".

La presidenta d'AECC la Pobla, Mariví Puertes, va destacar l'alegria que assega quan acudeix a l'acte de presentació del circuit RunCáncer: "És molt important implicar-se en la lluita contra aquesta malaltia, i a mi em provoca una gran emoció quan escolte als joves que presenten els seus projectes d'investigació. Saber que els diners que s'aporta en aquestes carreres i marxes serveix per a buscar noves teràpies que serveixen per a salvar vides ens fa implicar-nos encara més amb la labor de l'AECC".

Gràcies al que es va recaptar en 2018, s'ha pogut becar a cinc persones: Anna Adam Artigues, Cristian Garcia Ruiz, Beatriz Martin Herreros, Ezequiel Monferrer Galzaran i Andrea Moreno Manuel, els qui escometran estudis per a obtenir avanços en la lluita contra el melanoma, el càncer de mama o la leucèmia.

La diputada d'Esports, Isabel Garcia, va destacar la implicació del consistori poblà en tota classe d'activitats que promouen causes socials: "De la Pobla de Vallbona només puc dir coses positives: cada vegada que acudisc a la localitat percep un gran interés per la defensa dels drets, la lluita per la Igualtat, la defensa de la diversitat... És un municipi implicat en les accions que s'escometen des de la Diputació de València: les culturals, esportives, socials... és un referent a la província i vull donar-li l'enhorabona per això".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon