Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat posa en marxa els Serveis Socials Mancomunats per a municipis de menys de 5 mil habitants de la comarca

La Mancomunitat Camp de Túria compta des d'este mes de gener amb un equip interdisciplinari de Serveis Socials que para atenció primària als veïns dels vuit municipis de la comarca (Benissanó, Casinos, Domeño, Gàtova, Loriguilla, Marines, Olocau i Serra) que tenen menys de 5.000 habitants.

Este equip, que presta els seus serveis a més de 15.000 ciutadans, està integrat pels treballadors socials que ja exerceixen en estos municipis, als quals se sumaran un educador social, un assessor jurídic i un administratiu.

Per a la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, “esta és una mostra més del treball que s'està realitzant des de la Mancomunitat per a millorar la qualitat de vida dels veïns de la comarca. Els 17 ajuntaments del Camp de Túria estem treballant conjuntament perquè els nostres veïns puguen comptar amb uns serveis socials bàsics que d'una altra forma no serien una realitat”.

Recentment, el ple de la Mancomunitat va aprovar el Reglament de Funcionament dels Serveis Socials de Base en el que es regulen totes les prestacions de Serveis Socials Generals de Base d'Atenció Primària, com són Informació i assessorament, Emergència Social (Prestacions econòmiques individualitzades i Pobresa energètica), Convivència (Ajuda a domicili), Cooperació Social i Intervenció per a la Prevenció i Inserció Social.

La prestació dels Serveis Socials de forma mancomunada s'emmarca dins del nou Model Social Bàsic que està desenvolupant la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el qual s'amplia el nombre de treballadors destinats a Serveis Socials, per a completar la labor desenvolupada pel Treballador Social en els municipis que superen els 5.000 habitants.

Des de fa anys, la Mancomunitat Camp de Túria compta amb Serveis Socials Especialitzats a través de l'Equip Específic d'Intervenció en Infància i Adolescència (EEIIA) que treballa en la prevenció, atenció i tractament de les problemàtiques familiars quan existisquen menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció. Pel que, amb la posada en marxa dels serveis bàsics mancomunats, estos vuit municipis ja compten amb Serveis Socials d'Atenció Primària complets.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon