Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

No hi haurà taxa per usar el Centre Ocupacional de Llíria i es tornaran els pagaments del 2018



L’Ajuntament de Llíria elimina la taxa per a les persones usuàries del Centre Ocupacional

La mesura serà retroactiva i es tornarà tot allò ja abonat durant el 2018

L’Ajuntament de Llíria ha decidit eliminar la taxa que, fins ara, abonaven les persones usuàries del Centre Ocupacional El Prat i que suposava un pagament mensual de 24 euros. A partir d’ara, estes persones amb diversitat funcional i les seues famílies obtindran un estalvi de 228 euros anuals.

Segons la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, esta mesura entronca “amb el sentit de servici públic i social que té el Centre Ocupacional municipal. Les persones usuàries i les seues famílies ja afronten una sèrie de dificultats en el seu dia a dia i, amb esta decisió, volem brindar-los suport i oferir-los majors facilitats”.

En este sentit, l’eliminació de la taxa no serà sols de futur, sinó que té un caràcter retroactiu per a l’any en curs, de manera que el benefici ja serà efectiu enguany, perquè l’Ajuntament les retornarà l’import del 2018 ja abonat.

A banda d’esta mesura, des de l’Àrea de Polítiques Inclusives, s’està treballant per millorar el servici de transport del seu alumnat, amb el suport de la Mancomunitat Camp de Túria, que facilite els desplaçaments dels usuaris dels dos centres d’este tipus que hi ha a la comarca. En addició, la Generalitat pretén llançar una línia de subvencions per reforçar el transport dels centres de persones amb diversitat funcional.

El Centre Ocupacional El Prat, que presta atenció a 35 persones, és un lloc de treball i aprenentatge per als seus usuaris, que milloren la seua integració professional i social, amb l’objectiu de transmetre’ls ferramentes per adquirir més autonomia personal. El centre té implantats diferents programes, entre els que es troben, l’àrea ocupacional, amb les activitats d’enquadernació, carpetes i trencadís; el programa d’autonomia, les activitats de teràpia grupal i individual, les de dinàmiques de grup, els tallers de natació, música i biblioteca; i les accions d’oci, amb excursions culturals i una eixida anual de 5 dies de durada, amb què els usuaris han visitat pràcticament tota la geografia espanyola.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon