Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Premiat amb la "Q" de Qualitat el jaciment de Pla de Nadal i el seu museu de Riba-roja


Aquesta setmana, el Museu Visigot de Pla de Nadal i el jaciment arqueològic de Pla de Nadal, han obtingut la Q de Qualitat, convertint-se en els primers de la província de València a obtenir-la. Durant aquesta setmana, el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i el seu jaciment homònim, van participar d'una exhaustiva auditoria per a obtenir la certificació de Qualitat brindada per l'Institut de Qualitat Turísca Espanyola (ICTE).

La implantació de sistemes de qualitat en l'àmbit museístic és una iniciava compartida entre l'Agència Valenciana de Turisme i l'ICTE. L'AVT a través d'un conveni de col·laboració amb l'ICTE van realitzar jornades informatives relacionades amb la nova norma nacional de qualitat turísca aplicada a museus. Aquest projecte té com objevo aplicar aquesta nova norma adaptada per a museus i establir paràmetres de qualitat en l'atenció dels visitants. El projecte va començar al juny d'enguany, convocant diferents entitats museístiques de la província de València, donant-se a conèixer i incentivant la participació dels mateixos. En aquest marc, el MUPLA va començar a participar d'aquest projecte. Des de l'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria, ens que porta la gestió del museu i del jaciment, es va apostar per implantar un sistema de qualitat en aquestes dues entitats, prenent com a referència la Q de Qualitat Turísca que posseeix l'oficina des de 2011. Després de l'assistència tècnica i assessorament brindat pels tècnics de l'ICTE, diverses jornades de treball amb els auditors, el MUPLA i el jaciment, han obtingut una resolució favorable a revisió del comitè de l'ICTE. Açò constitueix el primer pas per a obtenir la Q de Qualitat Turísca per a museus convertint-se en els primers a posseir-la de la província de València.

La importància d'aquest projecte radica a contribuir a la millora dels serveis oferits en els museus de la Comunitat Valenciana ajustant-se als requisits de la demanda turísca, oferir serveis ajustats a aqueixa demanda i treballar dia a dia millorant l'atenció dels visitants.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon