Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PODEM Vilamarxant ha presentat una moció per concentrar-se l'aniversari de la manifestació unitària pel finançament

PODEM Vilamarxant convoca a tots els grups municipals a les concentracions en commemoració de la Manifestació pel Finançament Just
La candidatura ciutadana impulsada per Podem Vilamarxant ha presentat una moció per concentrar-se l'aniversari de la manifestació unitària.

La candidatura ciutadana Vilamarxant Junts Podrem, impulsada per Podem, ha presentat una moció perquè tots els grups polítics del Consistori es concentren durant cinc minuts el proper 16 de novembre amb motiu del primer aniversari de la gran manifestació unitària de València per un "Finançament Just". «Els valencians i valencianes sofrim un sistema de finançament injust des de la dècada dels 80,» ha explicat Salvador Bonet, portaveu de Podem Vilamarxant, «som l'autonomia que menys recursos per habitant rep de tot l'estat. A més som l'únic territori que, sent pobre, aporta al conjunt.»

Segons fonts de la plataforma "Finançament Just" que reuneix als partits polítics i sindicats més importants del País Valencià a excepció del Partit Popular, cada any es genera un infrafinançament d'uns 2.000 milions d'euros, la qual cosa repercuteix tant en la qualitat dels nostres serveis públics. Aquesta terrible descompensació contribueix a més en la generació de majors dèficits pressupostaris, generats any rere any, malgrat gastar menys que la mitjana de les autonomies.
En la manifestació unitària del 18 novembre de l'any passat per un Finançament Just per al poble valencià es van unir els principals sindicats, partits polítics i col•lectius socials, i es va posar de manifest la necessitat de la reforma del sistema de finançament perquè s'establisca  un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre tots els territoris.

Segons Salvador Bonet, portaveu de Vilamarxant Junts Podrem, «les i els valencians no podem permetre'ns que s'eternitze la negociació sobre la reforma del finançament autonòmic, perquè els efectes acumulats fan la situació insostenible». En aquest sentit, recorda que el País Valencià és la segona autonomia més endeutada de l'Estat i que aproximadament el 50% es deu directament a l’infrafinançament. «Actualment destinem el 20% del Pressupost de la Generalitat al pagament del deute. És evident que la solució al problema no pot venir de generar més deute o d'ajornar-ho en el temps. És imprescindible resoldre l’infrafinançament i el deute històric acumulat», ha afegit el regidor de Vilamarxant Junts Podrem.

Jaume Monfort, secretari de Municipalisme de PODEM al País Valencià, s'ha mostrat satisfet per aquesta iniciativa «que no només estem presentant a Vilamarxant, sinó que esperem que durant els propers dies s'estengui a altres pobles i ciutats de tot el territori on tenim candidatures municipalistes o cercles actius».


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon