Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les antigues escoletes de Bétera acolliran un programa de la Mancomunitat de Camp de Túria per a la rehabilitació de malalts mentals

Les antigues escoletes de Bétera acolliran a partir del mes de gener de 2019 un programa de rehabilitació psicosocial per a malalts mentals al qual assistiran uns 20 alumnes derivats dels centres de salut dels municipis que formen part de la Mancomunitat de Camp de Túria.

Bétera ha ofert este espai perquè la Mancomunitat puga oferir el servei adreçat a la població diagnosticada amb una malaltia mental crònica i que mostren un continu deteriorament en àrees com el funcionament personal, laboral, social i familiar.

En l'actualitat els scouts de Bétera ocupen una part d'estes instal·lacions que ara també acolliran este programa de dilluns a divendres, "la idea és donar-li més ús a les antigues escoletes ja que al matí estan lliures i tenen un entorn fabulós per a ser utilitzat ", ha explicat la regidora de Drets Socials, Raquel Puig.

Els tècnics de la mancomunitat han visitat l'espai cedit per l'Ajuntament de Bétera.

L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, acompanyada per les tècniques del departament de Drets Socials han sigut les encarregades d'ensenyar el local i el jardí en el qual es desenvoluparà el taller.

A la visita també han assistit els professionals que oferiran el servei: un Psicòleg, un Tècnic Superior d'Integració Social i una Tècnica Superior d'Animació d'Activitats Físiques i esportives.

"La primera vegada que vaig escoltar en què consistia el programa tenia clar que en Bétera disposaríem dels mitjans necessaris per a atendre a este grup de persones i que reberen una atenció psicosocial individualitzada, especialitzada i com no, socialitzadora. El món de la malaltia mental està molt ocult a la societat i cada vegada està més a l'abast de cadascú de nosaltres", ha explicat la regidora Raquel Puig (Compromís).

El programa començarà a funcionar al mes de gener i els primers a incorporar seran cinc pacients derivats de l'Àrea de Salut Mental del Centre de Salut de Bétera.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon