Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra les XVIII Jornades Socioambientals amb el focus posat en el consum de plàstic


 Aquestes jornades tindran lloc els dies 8, 10 i 11 de novembre amb nombrosos tallers, activitats i exposicions, a fi de concienciar a la població sobre la cura i millora del nostre planeta.

Les Jornades Socioambientals de l'Eliana arriben esta setmana els dies 8, 10 i 11 de novembre. Enguany, la iniciativa impulsada per l'Ajuntament junt amb les associacions locals l’ElianaVol i Agenda21 compleix 18 anys, i centrarà la seua temàtica en la creixent acumulació de plàstic en el
nostre planeta.

Com cada any, se celebraran nombroses activitats per a informar i concienciar a la població sobre el desenvolupament humà ambientalment sostenible i d'aquelles xicotetes pràctiques quotidianes que podem dur a terme, i que juguen un paper molt rellevant.

Així doncs el dijous 8, a les 19:00h, tindrà lloc un taller de compostatge domèstic, a fi de començar bones pràctiques en matèria de residus des de casa. El taller s'impartirà en el Centre Sociocultural. El dissabte 10 de novembre continuaran les jornades amb una visita guiada a la planta de residus de Llíria, on els assistents podran conèixer de primera mà el viatge dels residus així com desmuntar mites respecte a este tema.

Els assistents a l'activitat del dia 10 tindran a la seua disposició un autobús oferit per l'Ajuntament per poder acudir a la planta. L'eixida serà a les 10:30h a l'edifici del Mercat Municipal per l'Avinguda Corts Valencianes. Les persones interessades en fer-ne ús hauran d'inscriure's abans del divendres 9 per telèfon (96 275 90 30 ext. 117) o bé per correu electrònic (mediambient@leliana.es). Les places són limitades.

Finalment el diumenge 11 de novembre se celebrarà una Fira educativa a la Plaça del País Valencià des de les 11:00h fins a les 14:00h, amb diversos tallers, activitats, actuacions i exposicions per a tots els públics, que tractaran de concienciar a la població sobre la cura i la millora del nostre planeta.

Algunes dades o grans xifres:

•        Ja hi ha més de 5 bilions de fragments de plàstic surant en els nostres oceans.
•       A tot el món, el 73 per cent de la brossa de les platges és plàstic: filtres de burilles de cigarrets, botelles, taps, embolcalls, bosses de la compra i recipients de poliestirè.
•       La producció mundial de plàstics ha augmentat de forma exponencial de 2,3 milions de tones en 1950 a 162 milions en 1993 i a 448 milions en 2015.
•       Per a 2050, quasi totes les espècies d'aus marines del planeta menjaran plàstic.
•        En 2015, s'havien generat més de 6.900 tones de deixalles plàstiques.
Quasi un 9 per cent dels mateixos es va reciclar, el 12 per cent es va incinerar i el 79 per cent es va acumular en abocadors o en el medi ambient.
•       A tot el món es ven cada minut quasi un milió d'envasos plàstics de begudes.
•       Les estimacions de quant dura el plàstic varien de 450 anys a per sempre.
•       El major mercat per als plàstics són els materials d'envasament. Eixes deixalles suposen quasi la meitat de tota la brossa plàstica generada a nivell mundial; la part més gran mai es recicla ni s'incinera.
•        Fins ara, s'ha informat que unes 700 espècies d'animals marins han menjat o s'han quedat atrapades en plàstic.
•       Més del 40 per cent del plàstic es fa servir una sola vegada i es tira.
•       En recents recerques s'han trobat per primera vegada microplàstics en
deposicions humanes.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon